Belgisch koningspaar bezoekt Holst Centre

Vandaag had Holst Centre - een open innovatie initiatief van het Vlaamse imec, het toonaangevende onderzoeks- en innovatiecentrum op het vlak van nano-elektronica en digitale technologie, en de Nederlandse onafhankelijke onderzoeksorganisatie TNO - de eer om Hunne Koninklijke Hoogheden Filip en Mathilde, Koning en Koningin der Belgen, te ontvangen op haar locatie op de High Tech Campus in Eindhoven. Het bezoek maakte deel uit van het driedaagse staatsbezoek van het koningspaar aan Nederland.

Koning Filip en Koningin Mathilde bezochten Holst Centre om geïnformeerd te worden over de activiteiten van het onderzoekscentrum op het gebied van Internet of Health. Na een verwelkoming door Managing Directors Ton van Mol en John Baekelmans en een speech van Claire Tillekaerts, CEO van Flanders Investment and Trade Agency, werden verschillende nieuwe ontwikkelingen door onderzoekers aan het koninklijk paar gedemonstreerd. De demonstraties bestonden uit de recentelijk gepresenteerde Health Patch, een pleister die fysieke inspanning en hartactiviteit meet, de Chill Band - een draadloze armband die meerdere fysiologische parameters kan meten om stress te monitoren en uiteindelijk de drager kan coachen - en producten voor zwangerschapsmonitoring en incontinentie management, ontwikkeld door Holst Centre spin-offs Bloom Life en LifeSense.

"Holst Centre is het perfecte voorbeeld van een succesvolle grensoverschrijdende samenwerking in innovatie", aldus Claire Tillekaerts in haar openingsspeech. "De activiteiten van Holst Centre op het gebied van gezondheidsmonitoring dragen bij aan oplossingen voor wereldwijde uitdagingen, zoals de groeiende kosten van gezondheidszorg, door de ontwikkeling van systemen zowel voor de preventie van ziekte als voor de opvolging van patiënten."

"Dit bezoek is een fantastische gelegenheid voor Holst Centre om de nieuwste ontwikkelingen in draagbare gezondheidszorg te onder de aandacht te brengen. De unieke technologieën ontwikkeld door imec, in combinatie met de flexibele elektronica van TNO, maken het verschil als het gaat om non-invasieve slimme sensorsystemen. Sensorsystemen die niet alleen een positieve invloed zullen hebben op onze gezondheid, maar ook kunnen worden ingezet voor andere toepassingen, zoals smart cities, smart mobility, smart food en smart logistics", aldus John Baekelmans, Managing Director imec Nederland/Holst Centre. "We zijn zeer vereerd met deze opportuniteit om onze activiteiten en samenwerkingsmodellen met internationale en lokale partners onder de aandacht te brengen. Deze werkwijze stelt ons in staat om innovaties van wereldklasse te leveren met een lokale impact."

Direct na het bezoek volgde een workshop over Internet of Health, die werd bezocht door diverse Nederlandse en Belgische bedrijven. Sprekers van Holst Centre, imec, NXP en Barco Silex bespraken nieuwe innovaties en uitdagingen op dit gebied.

Contact
Steffie van de Vorstenbosch
Communications Manager
Holst Centre
T: +31 (0)40 40 20 400
M: +31 (0)6 2280 6589
contact@holstcentre.com
www.holstcentre.com

Holst Centre

plaats:
Eindhoven
website:
www.holstcentre.com

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234