Toeristen kiezen in 2017 massaal voor Canada

AMSTERDAM, 20161130 -- De reisorganisatie Tenzing Travel merkt een duidelijke toename in de boekingen voor Canada. Het feit dat Canada volgend jaar 150 jaar bestaat, is een van de redenen dat de bestemming voor toeristen nog aantrekkelijker wordt.

Om het 150-jarig bestaan van Canada te vieren, hebben alle nationale parken in 2017 gratis toegang. Daarnaast helpt de gunstige dollarkoers ook een handje mee. Toeristen lijken hierdoor te beseffen dat er een zeer grote vraag is naar deze bestemming. Melanie Modder, productmanager van Tenzing Travel, geeft aan dat de vraag voor vertrek in 2017 naar Canada een behoorlijke stijging laat zien. Dat wordt ook bevestigd door cijfers van GfK. Zij hebben gemeten dat het aantal gemaakte boekingen naar Canada dit jaar (tot en met september) al met 15% is gestegen in vergelijking met vorig jaar. Vanaf oktober is er bij Tenzing Travel zelfs een explosieve groei zichtbaar. Melanie Modder: "De afgelopen maanden zagen we de interesse al toenemen, maar in oktober is er zelfs een stijging van 50% ten opzichte van vorig jaar geconstateerd in de vraag naar Canada reizen."

Hoe zit het dan met de beschikbaarheid van accommodaties? "Op dit moment zijn er nog voldoende hotels en huurauto's aanwezig, al zien we wel dat de beschikbaarheid voor de zomer sneller achteruit loopt dan vorige jaren. Vooral de verhuur van campers gaat ontzettend hard. Reizigers doen er goed aan om niet tot januari te wachten, wat meestal het moment is dat zij zich gaan voorbereiden op hun vakantie", aldus Melanie Modder.

De kans is groot dat de populariteit van Canada nog meer gaat stijgen, nu Lonely Planet Canada heeft uitgeroepen tot beste reisbestemming van 2017.

Tenzing Travel

plaats:
AMSTERDAM
website:
https://www.tenzingtravel.nl/

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234