Webinar: hoe ga je om met het drankprobleem van een ander?

“Het voelt als verraad als ik erover vertel…”
Hoe ga je om met het drankprobleem van de ander?

Alle aandacht gaat meestal uit naar de persoon met de verslavingsproblematiek. Naastbetrokkenen verdienen echter evenzeer de aandacht voor de machteloosheid, het verdriet en de pijn die zij ervaren in hun leven met iemand die teveel drinkt of drugs gebruikt. Voor hen en andere belangstellenden organiseert Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) 15 december een (gratis) webinar over omgaan met het drankprobleem van de ander.

Webinar
Tijdens de webinar geven preventiemedewerkers en behandelaren van VNN tips en advies over wat naastbetrokken kunnen doen als hun partner, kind, familielid of collega teveel drinkt of drugs gebruikt. De webinar wordt online uitgezonden. Deelnemers kunnen direct (anoniem) vragen stellen. Medewerkers van VNN proberen deze zoveel mogelijk tijdens de uitzending te beantwoorden.

Tips en advies voor naastbetrokkenen
VNN krijgt veel vragen van partners en andere naastbetrokkenen via de website, social media en de chatservice. Het alcohol- of drugsprobleem van iemand waar je dicht bij betrokken bent, is een moeilijk te bespreken onderwerp. Het roept schaamte en schuld op: “Misschien beschadig ik mijn partner als ik erover praat…” of “Het voelt als verraad als ik erover vertel…”

Er is nadrukkelijk aandacht voor de erkenning van de moeilijke rol van naastbetrokkenen. Daarnaast zijn de houding en het gedrag van naastbetrokkenen belangrijk voor het herstelproces van de partner, broer, zus, buurman of directe collega.

Aanmelden
De webinar vindt plaats op 15 december van 20.00 – 20.45 uur. Geïnteresseerden kunnen zich (anoniem) aanmelden via de website van VNN: www.vnn.nl/webinar.

Geplaatst in:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Communicatie van Verslavingszorg Noord Nederland, bereikbaar via 050 - 364 89 00.

Ter illustratie sturen we een foto mee in de bijlage.

Verslavingszorg Noord Nederland

plaats:
Groningen
website:
http://www.vnn.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234