4 van de 10 mensen helpen anderen, tenminste een keer per maand

Mexico, USA en Nederland staan bovenaan als het gaat om het helpen van anderen

Over 17 landen gemeten is 4 op de 10 mensen bereid anderen te helpen of vrijwilligerswerk te doen, tenminste een keer per maand. Nederland staat in de top 3 waarbij 45% van de bevolking aangeeft bereid te zijn anderen te helpen, minstens een keer per maand. Mexico staat bovenaan met 49% gevolgd door Amerika met 46%.

Van de 45% helpt 6% van de Nederlanders bijna dagelijks anderen en 20% wekelijks. 19% laat weten minimaal een keer per maand anderen te helpen. 32% van de bevolking zegt minder vaak andere mensen te helpen en 23% laat weten nooit anderen te helpen.

Dit blijkt uit GfK onderzoek waarbij aan 22.000 respondenten, uit 17 landen is gevraagd naar de frequentie van het helpen van anderen of het doen van vrijwilligerswerk.

In Zuid Korea is men het minst vaak bezig met vrijwilligerswerk, 52% van de bevolking geeft aan nooit andere mensen te helpen. Japan (45%) en Frankrijk (38%) volgen daarna.

De resultaten bij mannen en vrouwen zijn nagenoeg gelijk aan elkaar. Ook binnen de verschillende leeftijdsgroepen zijn er weinig verschillen. Echter de leeftijdsgroep tussen 20 en 29 jaar is een fractie meer bereid om anderen bijna dagelijks te helpen (8%) en heeft het laagste percentage die aangeeft nooit anderen te helpen (15%).

Geplaatst in:

Voor meer informatie:
Nynke Herder
Marketing en Communicatie Specialist
nynke.herder@gfk.com
T +31 35 6 258 443 M +31 6 25047333

Over het Onderzoek
GfK heeft een online Onderzoek uitgevoerd onder ruim 22.000 consumenten, ouder dan 15 jaar, in 17 landen (Nederland n=1.001). Het veldwerk is uitgevoerd in de zomer van 2016 en de data zijn gewogen op de demografische samenstelling van de online populatie 15+ in ieder land. De landen die meegenomen zijn in dit onderzoek zijn Argentinië, Australië, België, Brazilië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Mexico, Nederland, Rusland, Zuid Korea, Spanje, Engeland en Amerika.

Over GfK
GfK biedt betrouwbare markt- en consumenteninformatie waardoor klanten betere beslissingen kunnen nemen. Over de hele wereld combineren meer dan 13.000 marktonderzoekexperts hun passie met de jarenlange onderzoekservaring van GfK. Hierdoor is GfK in staat om wereldwijde inzichten te koppelen aan lokale marktinformatie uit meer dan 100 landen. Door gebruik te maken van innovatieve technologieën, zet GfK big data om in smart data. Hierdoor kunnen onze klanten hun concurrentievoordeel verbeteren en krijgen zij meer inzicht in de keuzes en ervaringen van hun consumenten.

GfK

plaats:
Hilversum
website:
http://www.gfk.com/nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234