Groeiende Latijns-Amerikaanse portefeuille van ContourGlobal met Braziliaanse overname

-- Bedrijfsovernamewaarde van ongeveer 711 miljoen Braziliaanse reais

-- Gecontracteerde waterkracht- en warmtekrachtkoppelingactiva van hoge kwaliteit voor in totaal 206 MW

-- Langetermijnpartner Falcon Flight (investeringsinstrument van de familie Santo Domingo) zal belang van 20% hebben in portefeuille

-- Latijns-Amerikaanse portefeuille groeit tot 1.423 MW in operationele activaSAO PAULO, 28 november 2016 /PRNewswire/ -- ContourGlobal heeft vandaag aangekondigd dat het een overeenkomst heeft ondertekend inzake de overname van de belangen van Neoenergia in een portefeuille van operationele opwekkingsactiva voor 206 MW die zich in Brazilië bevinden. De portefeuille bestaat uit zeven waterkrachtcentrales met in totaal 130 MW in de staten Bahia, Goiás en Rio de Janeiro en vier zeer efficiënte warmtekrachtkoppelingsinstallaties met in totaal 76 MW in Paraná, Rio de Janeiro en São Paulo.

De Voorzitter en Algemeen Directeur van ContourGlobal, de heer Joseph Brandt, zei: "We zijn blij met deze uitbreiding van onze activiteiten in Brazilië waar we al meer dan 10 jaar elektriciteitscentrales beheren. De overname die vandaag is aangekondigd, vergroot onze bestaande portefeuille in waterkrachtcentrales evenals onze Solutions-activiteiten waarmee we ter plaatse zeer efficiënte energie leveren aan commerciële en industriële klanten."

Alessandra Marinheiro, Uitvoerend Vicevoorzitter van ContourGlobal, benadrukte: "Deze activa die op lange termijn zijn gecontracteerd, bevinden zich in of grenzen aan Braziliaanse staten waar we aanwezig zijn en omvatten in dollar uitgedrukte warmtekrachtkoppelingsinstallaties die vergelijkbaar zijn met onze Solutions-fabrieken in Europa en Afrika. Dankzij ons operationeel platform kunnen we deze nieuwe installaties efficiënt integreren in onze Latijns-Amerikaanse organisatie."

Naar verwachting zal de overname worden afgerond in het eerste kwartaal van 2017. De overname is onderworpen aan verschillende voorwaarden en goedkeuringen, onder andere van de Administrative Council for Economic Defense (CADE) en het National Electric Energy Agency (ANEEL).

Over ContourGlobal

ContourGlobal is een internationaal energieproductiebedrijf met activiteiten voor in totaal ongeveer 4.200 MW* in 20 landen en op drie continenten. De 2000 werknemers van ContourGlobal beheren een portefeuille van 61 thermische en hernieuwbare elektriciteitscentrales waarin een breed scala van technologieën wordt gebruikt.

ContourGlobal heeft activiteiten en ontwikkelingen voor in totaal 1.850* MW in Latijns-Amerika, namelijk 1.423 MW in operationele activiteiten in Brazilië, Peru, Colombia en de Caraïben en 426 MW in een vergevorderd stadium van ontwikkeling in Mexico en Peru.

*De overname die in dit persbericht wordt aangekondigd, maakt deel uit van deze MW-waarde


ContourGlobal


CONTACT: Voor meer informatie: Media--Heidi Glück +43 1 512 43 21; +43664 4416240; glueck@heidiglueck.at, en in Brazilië, Ademar Proença +55 113147 7100, Investors--Alice Heathcoate +1.646.386.9900


Web site: http://www.contourglobal.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234