Aegon wil Matthew Rider benoemen als CFO

DEN HAAG, Nederland, November 28, 2016 /PRNewswire/ --Aegon maakt bekend dat de Raad van Commissarissen de intentie heeft om Matthew J. Rider (1963, Amerikaan) voor te dragen als CFO en lid van de Executive Board op de aandeelhouders-vergadering van 19 mei 2017. De benoeming is afhankelijk van goedkeuring door De Nederlandsche Bank (DNB).  
Matthew Rider, die Darryl Button opvolgt, begint op 1 januari 2017 bij Aegon. Voordat hij bij Aegon in dienst treedt, heeft Matthew Rider een sabbatical gehad. Daarvoor was hij ruim 25 jaar werkzaam in verschillende functies in de financiële sector. Hij was tot 2013 lid van ING's Management Board Insurance en daarvoor was hij CFO bij ING Insurance en Hoofd Product Development bij de Amerikaanse retail annuity activiteiten van ING. Tussen 1994 en 2003 werkte Matthew Rider in verschillende functies bij Merrill Lynch Insurance Group, waaronder Chief Actuary en Chief Investment Officer. Voordat hij bij Merrill Lynch aan de slag ging, werkte hij bij Transamerica en Banner Life Insurance Company.
Matthew Rider heeft een Bachelor in Applied Mathematics and Economics van Brown University, Providence, RI. Hij is een Fellow van de Society of Actuaries en lid van de American Academy of Actuaries.
"Aan het begin van mijn carrière heb ik een aantal jaren voor Transamerica gewerkt. Ik kijk er dan ook bijzonder naar uit om bij Aegon te komen werken, de opmerkelijke transformatie te zien die het bedrijf heeft doorgemaakt en de verdere ontwikkelingen te ondersteunen", zei Matthew Rider.
Rob Routs, voorzitter van de Raad van Commissarissen zei: "We zijn zeer verheugd dat Matthew bij Aegon wil komen werken. Hij brengt een breed scala aan ervaring mee, waaronder het aansturen van de Finance en Risk functies en het ontwikkelen van een Solvency II-raamwerk. We kijken ernaar uit om te profiteren van zijn uitgebreide kennis van bankieren en verzekeren in Europa en de Verenigde Staten."
"We kijken ernaar uit om te profiteren van Matthew zijn uitgebreide kennis van bankieren en verzekeren in Europa en de Verenigde Staten." -Rob Routs [http://www.aegon.com/en/Home/Investors/Governance/Management-Board1/#34460 ], Voorzitter van de Raad van Commissarissen
Voor het officiële Engelstalige persbericht verwijzen wij naar de corporate website [http://www.aegon.com/news ].
Over Aegon 
Aegon's geschiedenis gaat ruim 170 jaar terug - tot de eerste helft van de negentiende eeuw. Inmiddels is Aegon uitgegroeid tot een internationale onderneming met activiteiten in meer dan 20 landen in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. Als aanbieder van levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer behoort het bedrijf nu tot de toonaangevende financiële dienstverleners ter wereld. Aegon heeft een duidelijke doelstelling om mensen te helpen financiële zekerheid te bereiken in alle fasen van hun leven. Meer informatie: aegon.com/about [http://www.aegon.com/about ].     Contacten
Media relations 
Debora de Laaf                   
070-344-8730 
gcc@aegon.com 

 
Investor relations 
Willem van den Berg 
070-344-8405 
ir@aegon.com

 
Noot voor de redactie (Engelstalig)  
. Aegon's brands & markets 
[http://www.aegon.com/en/Home/About/Brands--markets/?id=62629 ]. Company presentation
[http://www.aegon.com/en/Home/Investors/News/Presentations/Archive/Introduction-to-Aego
n/?id=31260 ]   
. Aegon fact sheets [http://www.aegon.com/en/Home/Investors/Fact-Sheets/?id=43432
]                                        

 
Updates 
. Follow Aegon on Twitter [http://twitter.com/Aegon ]  
. Register for Aegon's Newsletter 
[http://aegon.us8.list-manage.com/subscribe?u=bed4350c3e2011a47e35e8081&id=8bc411d73f
]   
. Calendar event reminders [http://www.aegon.com/en/Home/Investors/Calendar ]  


 Aegon N.V.

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234