Committed Capital sluit eerste deal

Committed Capital voltooit succesvol de eerste ronde fondsenwerving, sluit eerste deal en breidt het team uit

Amsterdam, 25 november 2016

Committed Capital neemt een meerderheidsbelang in een snelgroeiende vastgoed data specialist

Committed Capital neemt een meerderheidsbelang in Pect, bekend van kadasterdata.nl. Pect levert vastgoeddata aan consumenten en zakelijke klanten door het aggregeren en analyseren van publieke, betaalde en free data informatiebronnen. Sinds de oprichting in 2008 heeft de onderneming miljoenen consumenten geholpen bij het maken van weloverwogen keuzes bij de acquisitie van een woning door het verstrekken van waardevolle informatie zoals koopsommen van de referentiepanden in de buurt en modelmatig waarderingen van woningen. Het automated valuation model van Pect maakt gebruik van machine-learning technieken aangevuld met inhouse ontwikkelde algoritmen die de onderneming in staat stellen om haar database continue te verrijken. Verder levert Pect ook datadiensten aan klanten die een voertuig willen kopen. Hierbij levert de onderneming informatie over de cataloguswaarde, marktwaarde en de wegenbelasting via rdwdata.nl. Opgericht in de vroege dagen van big data beheert de onderneming een schat aan gegevens en heeft het unieke ervaring opgedaan in het beheren en verwerken van data om informatie te verstrekken aan haar klanten. De onderneming is actief in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

De oprichter van het bedrijf Perry Schoots merkt op: "Committed Capital is de perfecte partner om te helpen onze groeiambities te verwezenlijken. Naast de essentiële expertise die het team heeft om ons te helpen onze organisatie verder uit te bouwen spreekt vooral hun no-nonsense houding en hun bereidheid om de handen uit de mouwen te steken, ons aan. Pect ontwikkelt zich naar de volgende fase en ik ben ervan overtuigd dat Committed Capital ons daarin succesvol gaat ondersteunen”.

Wai Ki Chiu, Partner bij Committed Capital merkt op: "Pect past perfect in onze investeringsstrategie met een sterk uitgangspunt in haar eindmarkten en een voortdurende bereidheid om hun klantpropositie en interne processen te verbeteren. We willen graag Perry en zijn team feliciteren met deze pre-exit buy-out en kijken uit naar een nauwe en succesvolle samenwerking."

Committed Capital sluit eerste ronde fundraising succesvol boven verwachting af

Op 14 oktober sloot Committed Capital haar eerste ronde fundraising af boven de aanvankelijke verwachtingen. Na een gerichte fundraising is het team erg blij met de samenstelling van investeerders met toegevoegde waarde voor het fonds. Het proces was snel en efficiënt mede dankzij de uitzonderlijke resultaten van het eerdere fonds (Soestdijk Capital) over de afgelopen jaren en het hiermee gewonnen vertrouwen van de investeerders in het team. Met investeringen in bedrijven als Verasol en Creative Group heeft het team een bewezen staat van dienst in het ondersteunen van bedrijven bij het managen van de groei en het optimaliseren van hun team en de interne processen. Committed Capital zal zich blijven richten op meerderheidsbelangen in Nederlandse small- en midkap bedrijven die ondersteuning nodig hebben om hun groei te realiseren. Het fonds richt zich op bedrijven met een operationele winst (EBITDA) van ten minste € 1 miljoen met de mogelijkheid om te groeien naar € 5 miljoen+ EBITDA over een periode van een paar jaar. Albert van der Wal, Partner bij Committed Capital merkt op: "Wij zijn actief in een zeer interessant segment van de markt. We zien een ruime mate van dealflow in sterke bedrijven met mogelijkheden voor groei. Het succes van het fondsenwerven tot nu toe onderstreept het vertrouwen van investeerders in ons marktsegment en ons vermogen om waarde te kunnen genereren voor onze bedrijven en onze investeerders."

Nieuw teamlid: Laurens Rosenmöller afkomstig van Gimv

Sinds november is Laurens Rosenmöller als Partner toegetreden tot het team van Committed Capital. Laurens begon zijn carrière in de Financing Group van Goldman Sachs in Londen. Hier heeft hij waardevolle ervaring opgedaan in het adviseren van institutionele partijen over hun investeringsportefeuilles. Medio 2010 is Laurens overgestapt naar Gimv, een beursgenoteerde internationale private equity investeerder. In de afgelopen 6 jaar was Laurens betrokken bij het zoeken en uitvoeren van transacties als ook het beheren van een aantal van de portfolio bedrijven van Gimv in Nederland. Bij Committed Capital zal Laurens het grootste deel van zijn tijd besteden aan het sourcen en uitvoeren van nieuwe transacties.

Voor meer informatie:

Perry Schoots - +3178-6916823 p.schoots@pect.nl

Pect B.V.

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.committedcapital.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234