Vislegende Jan van Schendel publiceert boek

Cruijf van de hengelsport
Vislegende Jan van Schendel publiceert boek

Breda, 25 november 2016 - Daar waar in het voetbal Johan Cruijf Neerlands trots is, is Jan van Schendel dat in het internationale sportviscircuit. Zowel in binnen- en buitenland heeft Van Schendel furore geschreven door als visser indrukwekkende resultaten neer te zetten tijdens prestigieuze, internationale viswedstrijden. Thans is hij bondscoach van de Nederlandse visteams en heeft hij in deze hoedanigheid al diverse WK-titels op zijn naam geschreven.

Net als bij elke sport is de weg naar de top voor Van Schendel niet zonder slag of stoot gegaan. Successen en teleurstellingen die elkaar opvolgen, maar bovenal altijd weer die 100% toewijding, volharding, discipline en ambitie voor het hoogst haalbare. De titel van zijn eerste boek verwoordt het treffend: 'VISSEN mijn passie, mijn leven', oftewel het verhaal van iemand die maximaal voor zijn sport gaat.

In dit boek aandacht voor het sportvissen vroeger & nu en met name de ontwikkeling daarvan door de jaren heen. Nieuwe vistechnieken, waarmee plotseling de concurrentie de nekslag gegeven kon worden. Het ontstaan van ware internationale visiconen die binnen deze wereld een ontzettend aanzien krijgen. De gelukzalige zeges, maar ook genadeloze teleurstellingen waar Van Schendel letterlijk ziek van werd. Last but not least de bomaanslag in Noord-Ierland waar hij getuige van was tijdens een groots visfestival.

Voor velen is het nauwelijks te geloven, maar je kunt dus goed zijn in vissen. Vergeet die factor geluk maar: alles draait om knowhow, ervaring en skills. Niet voor niets eindigen altijd weer diezelfden in de top! Niet gek dat vissen dan ook een door het NOC*NSF erkende sport is en het scheelt weinig of sportvissen wordt in het Olympisch programma meegenomen! Jawel, er zijn zelfs heuse officiële EK's en WK's, compleet met hun eigen talentvolle Messi's en flamboyante Mourinho's! Stuk voor stuk zijn dit heuse titanenslagen waarbij the best of the best de degens met elkaar kruisen.

Van Schendel vertelt het allemaal op een uiterst bevlogen wijze en met een prettige schrijfstijl, hier en daar doorspekt met onvervalst Cruijfiaans: "We hebben in die negen jaar een enorme schat aan ervaring opgedaan en juist die ervaring is van onschatbare waarde!" Vanzelfsprekend is 'VISSEN mijn passie, mijn leven' een must have voor iedere sportvisser, maar ook voor diegenen die geïnteresseerd zijn in mensen die maximaal voor hun passie gaan.

Verkoopinfo
Het boek Vissen, mijn passie, mijn leven van Jan van Schendel wordt gepresenteerd tijdens de Hengelsport & Botenbeurs Utrecht in de Jaarbeurs op 2, 3 en 4 december 2016. Tijdens de beurs is Jan van Schendel aanwezig om het boek te signeren.
Vanaf 2 december is het boek o.a. te bestellen via www.beetshop.nl

Geplaatst in:

Beet

plaats:
Breda
website:
http://www.beetshop.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234