Winnaars van de Nationale Jeugdhulpprijzen 2016 bekend

New Dutch Connections en de Kindercorrespondent zijn de winnaars van de Nationale Jeugdhulpprijzen 2016. Het initiatief Asielvloggers van de Kindercorrespondent wordt bekroond met de vakjuryprijs, terwijl de ToekomstAcademie van New Dutch Connections de publieksprijs in de wacht sleept. Beide projecten winnen 20.000 euro.

De winnaars
De vakjury, bestaande uit professionals en ervaringsdeskundigen, kozen Asielvloggers als winnend project vanwege de wijze waarop het asielzoekerskinderen online zichtbaar maakt en hen een stem geeft. 'In de media, de hulpverlening en de politiek gaat het vaak óver kinderen, terwijl er maar weinig mét kinderen wordt gesproken. De Kindercorrespondent helpt kinderen in verschillende asielzoekerscentra om zelf aan het woord te komen.'

De publieksprijs gaat naar de ToekomstAcademie van New Dutch Connections, waarin jonge vluchtelingen gestimuleerd worden om op zoek te gaan naar hun talenten en de regie over hun toekomst in eigen handen te nemen. Dit project kwam na een online stemming als populairste uit de bus. De vakjury selecteerde de zes projecten waar op gestemd kon worden.

Over de prijzen
De Nationale Jeugdhulpprijzen gingen dit jaar naar inspirerende en veelbelovende initiatieven die erop gericht zijn de rechten van vluchtelingenkinderen zo goed mogelijk te behartigen.

De vakprijs werd toegekend door een jury bestaande uit professionals en ervaringsdeskundigen: Kees Bakker, juryvoorzitter (Nederlands Jeugdinstituut), Martine Goeman (Defence for Children), Akhrat Selevani (ervaringsdeskundige), Dorine Manson (Vluchtelingenwerk), Mher Buthan (Theater DEGASTEN), Samia Saiid (Nidos).

De Nationale Jeugdhulpprijzen zijn een initiatief van het Jeugd Innovatie Fonds. De organisatie was in handen van het Nederlands Jeugdinstituut. Meer informatie over de Nationale Jeugdhulpprijzen: www.nationalejeugdhulpprijzen.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Nederlands Jeugdinstituut, afdeling Communicatie: telefoon (030) 230 63 49, e-mail pers@nji.nl. Meer informatie over het Nederlands Jeugdinstituut vindt u op www.nji.nl. Volg ons op Twitter.

Nederlands Jeugdinstituut NJi

plaats:
Utrecht
website:
http://www.nji.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234