Swart Legal opent webshop juridische diensten

Het Eindhovense advocatenkantoor Swart Legal heeft op 24 november een webshop met juridische diensten geopend: swart.legal/webshop. Het online kunnen laten afnemen van juridische diensten moet rechtzoekenden helpen om tijd te winnen en kosten te besparen.

Geen verplichtingen
In de webshop van Swart Legal staat een van haar belangrijkste specialisaties centraal: Arbeidsrecht. Initiatiefnemer Marco Swart: "We hebben op dit terrein meer dan 20 aantrekkelijke juridische producten voor zowel werknemers als werkgevers. Bezoekers zien een aantal van de diensten die we leveren met een glasheldere omschrijving en een vaste prijs. Denk aan het Verzoek om ontbinding van een arbeidsovereenkomst, een Loonvordering instellen, het Opstellen van een modelovereenkomst voor een ZZP-er of het Controleren van een arbeidscontract."

Swart gaat verder: "Als iemand een product interessant vindt, kan hij meteen alle relevante documenten uploaden en zelf een intakegesprek inplannen. Vergelijk het met Zalando of Bol.com. Je bestelt dingen op zicht en besluit dan pas of je ze houdt. Bij ons is tot en met de intake alles vrijblijvend. In onze webshop draait het om kwaliteit en gemak."

Besparen door zelf te doen
Dat advocaat Swart een webshop begint, heeft veel te maken met de consumenten en bedrijven van nu. "Die willen helderheid over prijzen", zegt Mr. Swart. "Zij willen ook kunnen vergelijken. En als er mogelijkheden zijn om te besparen, graag! Onze webshop biedt de gewenste helderheid en cliënten kunnen tijd en kosten besparen door zelf de benodigde informatie te uploaden. Kort en goed: hoe meer je zelf doet, hoe meer het oplevert.

Heel veel zaken beginnen bijvoorbeeld met het opbouwen van een goed dossier. Wie onze webshop bezoekt, heeft die stukken meestal paraat. Het scheelt de klant én ons tijd als wij die meteen compleet krijgen. Daarom bieden we op veel diensten een mooie korting aan wanneer het dossier meteen bij de aanvraag compleet online wordt aangeleverd."

Eenvoudig 'bestellen'
De webshop van Swart Legal werkt zoals veel andere webshops. Bij elke dienst staat heldere informatie over de prijs en wat Swart Legal daarvoor doet. Als de bezoeker het aanbod aantrekkelijk vindt, kan hij zijn interesse tonen door zijn contactgegevens achter te laten en de relevante documenten te uploaden met een toelichting op zijn vraagstuk. Hij kan zelf een datum en tijdstip kiezen voor een gratis intakegesprek. Besluit hij na dat gesprek tot de aankoop dan kan nog dezelfde dag zijn vraagstuk worden aangepakt.

Meer producten op komst
Naast producten op het gebied van Arbeidsrecht, bevat de webshop ook producten Handelsrecht en Ondernemingsrecht. Omdat de vraag in de markt naar duidelijke en gestroomlijnde dienstverlening tegen vaste prijzen sterk groeit , zal Swart Legal regelmatig nieuwe producten aan haar webshop toevoegen.

Blijven vernieuwen
Mr. Marco Swart heeft zich al vanaf zijn studie sterk gemaakt voor gemakkelijke toegang tot het recht voor iedereen. Hij schrijft al sinds 2000 heldere stukken schreef over ogenschijnlijk complexe arbeidsrechtelijke vraagstukken. In 2003 was hij voor zijn toenmalige werkgever nauw betrokken bij de ontwikkeling en uitreiking van het eerste kwaliteitskeurmerk aan een advocatenkantoor in Nederland.
In 2005 startte hij de goed vindbare, populaire en vaak geciteerde website www.advocaatarbeidsrecht.nl voor toegankelijke juridische voorlichting. Hij was daarmee een van de eerste advocaten in Nederland die content marketing professioneel toepast. In 2012 startte hij met twee partners Rechtswinkel.nl , inmiddels de grootste juridische marktplaats van Nederland.

De webshop is de volgende stap. "Het is nodig," vindt mr. Swart, "dat de advocatuur beter inspeelt op de behoefte in de huidige markt: de vraag naar heldere diensten, liefst door het vergemakkelijken van het intakeproces en tegen een vooraf bekende prijs. Dat kan niet altijd, maar als het wel kan ligt het voor de hand die diensten als producten in een webshop aan te bieden. Als meer advocaten daarvoor durven te gaan, wordt de markt een stuk toegankelijker en transparanter. Daar is iedereen bij gebaat."

Geplaatst in:

Swart Advocaten

plaats:
Eindhoven

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234