Vrijdag 25 november: E-mailloze vrijdag

Vrijdag 25 november: E-mailloze vrijdag
Verlaag werkstress door minder e-mails te verzenden. Doe vrijdag mee!

Tilburg, 24 november 2016 - NBPO roept tijdens de internationale e-mailloze vrijdag iedereen op het eigen e-mailgedrag onder de loep te nemen en daarmee werkstress bij anderen en zichzelf te verlagen. Het aantal e-mails is nog steeds enorm ondanks de toename van social media en andere communicatiemiddelen. In combinatie met andere stressfactoren kan dit leiden tot een structurele stresssituatie, met verzuim tot gevolg. Het beter hanteren van e-mailprogramma's en het leren beheersen van de werkvoorraad kan dit voorkomen. E-mailloze vrijdag zorgt voor bewustwording van het probleem.

De problemen met onder andere een overvolle e-mailbox én de onoverzichtelijke werkvoorraad nemen fors af door de begeleiding van een Professional Organizer. Dat blijkt uit onderzoek* naar de effectiviteit van de dienstverlening van professional organizers door de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers (NBPO).

Uit diverse onderzoeken blijkt dat e-mail de grootste onderbreker van onze werkdag is. Vaak is men hierdoor met drie dingen tegelijk bezig ben. En veel mensen hebben moeite met hun concentratie. Een derde van de werknemers is een kwart van de werktijd bezig met e-mail. Mailboxen worden zeer regelmatig gecheckt: 35% van de mensen kijkt 4 á 10 maal per dag en 30% zelfs nog vaker. Toch blijven er veel berichten in de inbox staan: bij 27% staan er meer dan 100 berichten in de inbox en bij 13% zelfs meer dan 1000.

Door het gemak en de laagdrempeligheid van e-mail worden dagelijks wereldwijd miljarden e-mails verzonden. Zonder e-mail werken en leven is haast ondenkbaar geworden. Het is nog steeds een van de belangrijkste communicatiemiddelen van dit moment. Vrijdag 25 november is het daarom E-mailloze Vrijdag: een dag om stil te staan bij ons gebruik van e-mail. De NBPO roept iedereen op om hier aan mee te doen.

* Het onderzoek is in de periode oktober 2012 tot oktober 2014 uitgevoerd door Research2Evolve onder klanten van NBPO. Het onderzoek van de NBPO werd uitgevoerd onder ruim 50 zakelijke klanten van leden van de NBPO. Het onderzoek heeft betrekking op individuele begeleiding. Uit het onderzoek blijkt dat het ziekteverzuim onder de respondenten die begeleid zijn door een lid van de NBPO, in twee jaar tijd met 20 % is afgenomen.

* Voor meer informatie over het onderzoek: http://www.nbpo.nl/professional+organizer+zakelijk/effectiviteitsonderzoek

De NBPO is de beroepsvereniging van professionals organizers die actief zijn op zowel de particuliere als de zakelijke markt. Initiatiefneemster in Nederland voor E-mailloze vrijdag is Annemiek Tigchelaar van Werkdrukverlager www.werkdrukverlager.nl. Annemiek Tigchelaar is lid van NBPO.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Jantina van Beers, bestuurslid pr en communicatie via
06-21177883 of via pr@nbpo.nl.

NBPO Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers

plaats:
Tilburg

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234