Concordia kiest Athene als locatie voor eerste Europese Top

-- Top vindt plaatst op 5 en 6 juni 2017

-- Concordia Europe zal alle vooraanstaande politieke leiders en besluitvormers bijeenbrengen

-- Tijdens de Top zullen de meeste urgente sociale, economische en humanitaire problemen in de regio worden besproken

-- Concordia is een mondiale instelling die publiek-private samenwerkingsverbanden in staat stelt om aan een welvarender en duurzamere toekomst te bouweNEW YORK, 23 november, 2016 /PRNewswire/ -- Nicholas Logothetis en Matthew Swift, medeoprichters van Concordia, maakten de organisatie van Concordia Europa bekend. Een topbijeenkomst die bedoeld is om het potentieel te bespreken voor een doeltreffende samenwerking tussen ondernemingen, overheden en non-profitorganisaties en een oplossing te zoeken voor de belangrijkste problematiek in de regio. De Top wordt gehouden in Athene, Griekenland, en zal gewijd zijn aan onderwerpen, zoals de vluchtelingencrisis, de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling, de veiligheid in de regio, Brexit en de toekomst van de Europese Unie. Tijdens Concordia Europe zullen politieke leiders en toonaangevende personen uit het zakenleven en de non-profitsector vanuit heel Europa en de hele wereld samenkomen.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20161122/442084LOGO [http://photos.prnewswire.com/prnh/20161122/442084LOGO]

In een reactie op de introductie van Concordia Europe, zei Matthew Swift, medeoprichter, voorzitter en CEO het volgende: "Concordia werd opgericht in de overtuiging dat samenwerking tussen de verschillende sectoren een enorme invloed kan hebben op de dringendste sociale en economische vraagstukken van nu. We staan aan het begin van het zesde jaar van ons actieve bestaan en, gezien de agenda voor het komende jaar, zal dat een jaar zijn van groei voor Concordia. We hopen dat ons krachtige platform in 2017 ook buiten de grenzen van de VS een rol van betekenis zal kunnen spelen. We willen dit bewerkstelligen door grote denkers samen te brengen, gezamenlijke waarden en normen onder de aandacht te brengen en te streven naar een positieve impact op het leven in gemeenschappen in Zuid-Amerika en Europa."

Tijdens de top in New York afgelopen september, organiseerde Concordia het Private Sector Forum on Migration and Refugees. Een forum inzake migratie en vluchtelingen dat leiders uit de meest uiteenlopende sectoren samenbracht om gezamenlijk met een antwoord op de huidige crisis te komen. Het Private Sector Forum werd georganiseerd in samenwerking met de Hoge Commissaris voor Vluchtelingen van de Verenigde Naties, het Global Policy Initiative van de Colombia University en de Internationale Organisatie voor Migratie. Voor het International Rescue Committee waren David Miliband en Giorgos Kaminis, de burgemeester van Athene, aanwezig. Daarnaast maakte George Soros van Open Society Foundations bekend een bedrag van $500 miljoen ten behoeve van de vluchtelingencrisis te zullen doneren. Concordia Europa wil het momentum van deze strategische dialogen kracht bijzetten en verder discussiëren om oplossingen te vinden voor kwesties, zoals menselijke mobiliteit, connectiviteit, werk en ontwikkeling, transit, hervestiging etc.

Tijdens de eerste Europese Top zal eveneens aandacht worden besteed aan recente casestory's van Concordia gebaseerd op onderzoek naar de Brexit en de prioriteiten van de verschillende sectoren voor wat betreft de toekomst van de Europese Unie. De sessies tijdens de New York Top werden georganiseerd in samenwerking met Atlantische Raad en vonden plaats in aanwezigheid van o.a. Nicos Anastasiades, de president van Cyprus, Joseph Muscat, de premier van Malta, Frans Timmermans, de Eerste Vicevoorzitter en van Kristalina Geogieva, de Vicevoorzitter van de Europese Commissie. Er werd gesproken over het stimuleren van regionale leiders om meer betrokken te zijn bij burgerzaken, voorrang te geven aan structurele hervormingen en aan het aanpassen aan de toegenomen onderlinge afhankelijkheid, ten gevolge van de globalisering en de veranderende behoefte van hun bevolking. Naar aanleiding van de recente resultaten van de Amerikaanse verkiezingen, zal tijdens de Europese Top ook gesproken worden over de toegenomen druk op het internationale monetaire beleid en de regionale veiligheid.

Volg Concordia op Twitter @ConcordiaSummit en Facebook via: facebook.com/TheConcordiaSummit for upcoming Summit news and highlights and further details of Concordia Europe in Athens.

Over ConcordiaConcordia is een geregistreerde 501(c)(3) non-profitorganisatie die publiek-private samenwerkingsverbanden in staat stelt om een welvarender en duurzamere toekomst te realiseren. In de rol van coördinator, campagnevoerder en denktank creëert Concordia een nieuw model dat laat zien dat een onpartijdige en non-profitbenadering een wereldwijde impact kan hebben. Kijk voor meer informatie op: www.concordia.net [http://www.concordia.net/]

Contactpersoon voor de pers:Regina Hubard +1 646-568-1388 rhubard@concordia.net [mailto:rhubard@concordia.net]Photo: https://photos.prnewswire.com/prnh/20161122/442084LOGO


Concordia


Web site: http://www.concordia.net/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234