RDW naar energielabel A+

Op woensdag 23 november 2016 opent de burgemeester van Veendam, de heer Sipke Swierstra, officieel het gemoderniseerde en duurzame pand van de RDW in Veendam

Duurzame renovatie
In de afgelopen twee jaar is het gebouw van de RDW in Veendam gestript en opnieuw opgebouwd, aardbevingsbestendig en duurzamer gemaakt. Het energielabel veranderde van G naar A+. Dit allemaal dankzij zo'n 400 zonnepanelen, isolatie van het kantoor onder meer met HR++ glas en een warmte/koude-opslag op 120 meter diepte.
Het energieverbruik van het pand verminderde met maar liefst 62,5 %. Dit resulteert in een besparing van 60.000 kubieke meter aan gas per jaar.

RDW al 42 jaar in Veendam
Al 42 jaar zit de RDW in het pand aan Skagerrak 10 in Veendam. Na al die jaren was het tijd voor een grondige renovatie. In december 2014 startte de verbouwing en in september 2016 is het laatste bouwdeel opgeleverd.

Ultramodern
Het pand is niet alleen duurzamer geworden: door de open en flexibele werkplekken is het gebouw voor de 400 medewerkers ook nog een heel prettige omgeving om in te werken.

RDW

plaats:
Veendam
website:
http://www.rdw.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234