Biografie Johan Cruijff geveild voor 16.000 euro

Gisteravond is tijdens een veiling bij online veilinghuis Catawiki het eerste exemplaar van de luxe editie van de bestseller 'Johan Cruijff - Mijn verhaal' voor 16.000 euro geveild. Het boek werd aangeboden in een veiling met 50 genummerde luxe boxen van de onlangs verschenen biografie van Johan Cruijff, geschreven door journalist Jaap de Groot. De hoogste opbrengst was uiteindelijk voor het boek met nummer 1, het nummer dat volgens veilinghuis Catawiki altijd zeer gewild is onder verzamelaars. Naast het boek met nummer 1 waren er ook hoge opbrengsten voor de nummers 47 (6.750 euro) en nummer 9 (8.000 euro), beide nummers refereren aan belangrijke cijfers in het leven van Cruijff. In 1947 werd hij geboren en hij speelde lange tijd met nummer 9 op zijn rug.

Veel belangstelling
Volgens Catawiki was er veel belangstelling voor de veiling. ''Johan Cruijff is echt een legende en niet alleen beroemd in Nederland. Naast veel Nederlandse bieders zagen we dan ook dat er vanuit landen als Spanje, Belgie en Duitsland werd geboden''. In totaal bracht de veiling van de boeken bijna 50.000 euro op. Een deel van de opbrengst van de veiling komt ten goede aan de Johan Cruijff Foundation.

Citroen SM
Tijdens de veiling werden de eerste 50, van de in totaal 100 luxe boxen geveild. Onder deze 100 luxe boeken zullen de winnaars van de boeken met nummer 1, 9, 14, 47 en 68 ook nog eens kans maken op de beroemde Citroën SM van Johan Cruijff waar hij in 1972 in reed. De auto wordt ter beschikking gesteld door uitgeverij Nieuw Amsterdam. De nummers 1, 9 en 47 zaten gisteren in de veiling. De nummers 14 en 68 worden geveild in de volgende veiling medio december.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Mark Borgman
06-55847934

Catawiki.nl

plaats:
Assen
website:
http://www.catawiki.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234