Officiële opening wooncentrum Willem Dreeshuis-Oostpoort

Op donderdag 24 november 2016 vindt de feestelijke opening van Amstelring wooncentrum Willem Drees-Oostpoort plaats. Begin dit jaar trokken ouderen in hun gloednieuwe appartementen van gebouweigenaar Habion en nu is het tijd voor een officiële openingsceremonie. U bent van harte welkom op 24 november van 14.15 tot 16.30 uur in het café van de naastgelegen sporthal Wethouder Verheij.

Het nieuwe wooncentrum Willem Drees-Oostpoort kent veel verschillende bewoners.
In de 36 comfortabele appartementen van de tweede, derde en vierde etage wonen ouderen die wegens een chronische ziekten, ouderdomsgevolgen of een handicap niet zelfstandig kunnen wonen. De eerste etage is geheel gereserveerd voor mensen die leiden aan de ziekte van Huntington, een ernstige erfelijke aandoening die delen van de hersenen aantast. Op de bovenste verdieping is de ZorgHerberg gehuisvest, waar kwetsbare ouderen uit Amsterdam en omgeving tijdelijk kunnen logeren. Er is op deze etage ook een palliatieve unit waar liefdevolle zorg en aandacht wordt gegeven aan mensen die zich in de laatste levensfase bevinden.
Op de begane grond zijn de ruimtes gecreëerd voor fysiotherapie en ergotherapie.

De naam 'Willem Drees' verhuisde mee uit het inmiddels gesloten verzorgingshuis dat sinds 1957 in de Amsterdamse wijk Jeruzalem stond. Dit markante gebouw werd in april 2016 gesloten om plaats te maken voor herinrichting van de wijk.

Uitnodiging
U bent van harte welkom voor de officiële opening van wooncentrum Willem Drees-Oostpoort op:

- Datum: donderdag 24 november 2016
- Tijd: 14.15 - 16.30 uur
- Plaats: café van de Sporthal Wethouder Verheij, Polderweg 300, Amsterdam Oost

In het bijzijn van bewoners, familie, medewerkers, vrijwilligers en andere betrokkenen wordt het splinternieuwe wooncentrum officieel geopend. Sprekers zijn: Nevin Özütok (Portefeuillehouder Zorg en Welzijn stadsdeel Oost), Ton de Rond (directeur Habion), Anneke Wessels (locatiemanager Amstelring) en Eric Hisgen (voorzitter Raad van Bestuur Amstelring).

Geplaatst in:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Antonette Bergmans, strategisch communicatieadviseur Amstelring
Telefoon: 06 - 22 72 17 96 en mail: abergmans@amstelring.nl

Amstelring

plaats:
Amsterdam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234