Directe bankoverschrijvingen verliezen grip op Nederlandse betaalmarkt

AMSTERDAM, November 22, 2016 /PRNewswire/ --Bankoverschrijvingen voor online aankopen nemen af, terwijl debetkaarten terrein
winnen. 
Ondanks de recente dominantie van directe bankoverschrijvingsdiensten zoals iDEAL in Nederland, toont nieuw onderzoek van Worldpay aan dat ze in gevaar zouden kunnen zijn, omdat Nederlandse winkelbezoekers zich steeds meer tot andere betaalmethoden wenden. Het recentste rapport over wereldwijde betalingen van Worldpay voorspelt dat hoewel bankoverschrijvingen in 2020 nog steeds de meestgebruikte betalingsmethode zal zijn, met een aandeel van meer dan de helft (53%) van de online aankopen, dit naar verwachting substantieel zal afnemen van een overweldigende meerderheid van 71% in 2015.
In plaats daarvan zullen meer Nederlandse consumenten betalen met plastic omdat ze steeds vaker kiezen voor debetkaarten wanneer ze online winkelen. De gegevens van Worldpay voorspellen dat debetkaarten de hoogste toename in e-commerce-gebruik zullen zien, met een aandeel van 13% van de online transacties in 2020 - van slechts 3% in 2015. Pre-paid debetkaarten zullen ook marginale groei zien, verwacht wordt een aandeel van 7% van de online transacties in 2020, van 2% nu.
Ron Kalifa, onderdirecteur bij Worldpay zegt: "Terwijl het gebruik van bankoverschrijvingen in Nederland afvlakt, laten de gegevens zien dat het nog steeds een groot marktaandeel heeft, waarmee diensten zoals IDEAL helpen zich staande te houden in de opkomst van alternatieve betaalopties. Het doorgaande succes van bankoverschrijvingen in dit land benadrukt de behoefte van internationale handelaren om een reeks aan betaalopties te accepteren die reflecteren hoe Nederlandse consumenten willen betalen, zowel vandaag als morgen."
De nieuwste bevindingen suggereren dat, hoewel het gebruik van bankoverschrijvingen in Nederland afvlakt, het vermoedelijk wereldwijd zal toenemen (van 11% tot 13% in 2020); ondertussen blijven betaalmethodes zoals e-wallets de norm (blijvend op 30% tot 2020).
Kalifa voegde hieraan toe: "Terwijl het er wereldwijd op lijkt dat bankoverschrijvingen hun positie als populaire betaalmethode versterken, breiden ook Apple Pay en Android Pay zich uit bij browsers op mobiel en desktop wereldwijd, wat een belangrijk omslagpunt in de ontwikkeling van de e-wallet vertegenwoordigt. Dit is geweldig nieuws voor handelaren, die nu beter uitgerust zijn om de vraag van consumenten om een snelle en eenvoudige betaalervaring te bedienen."
Ga naar http://worldpay.globalpaymentsreport.com voor meer informatie over het rapport wereldwijde betalingen en om een exemplaar te downloaden.
Over het rapport wereldwijde betalingen 2016 
Het rapport wereldwijde betalingen 2016 werd samengesteld met gebruik van een combinatie van de gegevens en inzichten van Worldpay, externe bevindingen van Euromonitor, Datamonitor en ystats.com en secundaire gegevens van meer dan 100 onafhankelijke bronnen. De beweringen en cijfers over de toekomst die in het rapport staan, zijn indicatieve voorspellingen gebaseerd op de gegevens en ervaring van Worldpay zelf en moeten als dusdanig worden behandeld.
Over Worldpay 
Worldpay is een toonaangevende betalingsprovider met een wereldwijd bereik. Wij bieden een uitgebreid assortiment van technologische betaalproducten en -diensten voor meer dan 400.000 klanten om hun bedrijven te laten groeien en succesvol te maken. Wij beheren deze toegenomen complexiteit van het betaallandschap door onze consumenten een scala aan betaalmogelijkheden over de hele wereld aan te bieden.
Door gebruik te maken van ons netwerk en onze technologie zijn wij in staat om betalingen te verwerken uit regio's die 99% van het mondiale BBP beslaan, over 146 landen en in 126 valuta's. Wij helpen onze klanten om meer dan 300 verschillende vormen van betaling te kunnen accepteren door middel van een end-to-end service, die naast klantacquisitie, treasury en gateway, ook alternatief betaal- en risicobeheer inhoudt - allemaal in één product: Worldpay. We maken betalingen eenvoudig voor vele van de toonaangevende organisaties in de wereld.
http://www.worldpay.com/global
@Worldpay
De informatie in dit persbericht is alleen voor informatieve doeleinden en gebaseerd op het onderzoek van Worldpay. Worldpay aanvaardt geen aansprakelijkheid voor de inhoud van dit persbericht of voor de gevolgen van acties die worden ondernomen op basis van de verstrekte informatie.Worldpay


CONTACT: worldpayecommteam@golin.com, Nitesh Khetani, +44-020-7067-0600

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234