180 nationaliteiten ontvangen Atlas of Amsterdam

Vanavond ontvangen 180 Amsterdammers, elk met hun roots elders in de wereld, een exemplaar van de Engelstalige editie van De Bosatlas van Amsterdam, de Atlas of Amsterdam. Dit gebeurt tijdens een diner met burgermeester Van der Laan in het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Het diner is onderdeel van het 180 Amsterdammers-project waarbij een jaar lang de diversiteit van Amsterdam wordt gevierd. De hoofdstad is de thuishaven van 180 nationaliteiten.

"Een stad met zoveel nationaliteiten verdient een eigen atlas"
De Bosatlas van Amsterdam cq Atlas of Amsterdam laat zien hoe Amsterdam woont, werkt, gelooft en recreeert Talloze bijzondere kaarten en opmerkelijke feitjes passeren daarbij de revue. Vanzelfsprekend blijven de 180 nationaliteiten daarbij niet onbelicht. Verder gaat het in de atlas ook over moorden en criminele afrekeningen, de 1.259 trams die dagelijks het Leidseplein passeren en de opstelling van Ajax in 1970 en 2014. Burgermeester Eberhard van der Laan bij de lancering van De Bosatlas van Amsterdam afgelopen jaar: "Een stad met zoveel nationaliteiten verdient een eigen atlas."

Over Noordhoff Uitgevers en De Bosatlas
Het Groningse Noordhoff Uitgevers is sinds 1877 uitgever van de overbekende De Grote Bosatlas - 55 edities zijn tot op heden van dit standaardwerk verschenen. Naast schoolatlassen geeft Noordhoff Uitgevers ook atlassen uit voor de consumenten- en de zakelijke markt. De Bosatlas van Amsterdam is in het najaar van 2015 met veel succes gelanceerd, een week na de lancering stond de atlas met stip op de eerste plek van de CPNB-bestsellerlijst. In het voorjaar van 2016 is de Engelstalige editie verschenen. Complexe situaties en gebeurtenissen terugbrengen tot de essentie, weergegeven in cartografische verhalen, dat is wat alle Bosatlassen bindt. www.bosatlas.nl

Geplaatst in:

Neem voor meer informatie contact op met Floortje Muskens, Tekst, PR & Communicatie, via 06-24670046 of floortje@floortjemuskens.nl

Noordhoff Uitgevers

plaats:
Groningen
website:
http://www.noordhoffuitgevers.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234