Soliton betreedt Europese markt en richt zich op beveiligde cyberspace voor bedrijven met voormalig Excitor

LONDEN, November 21, 2016 /PRNewswire/ --Japans technologiebedrijf brengt reeks van internetbeveiligingsdiensten op de markt, introduceert een agressieve kanaalstrategie en opent een regionale R&D-vestiging.   
Soliton Systems, een vooraanstaande leverancier van IT-beveiliging in Japan, heeft vandaag zijn uitbreiding naar Europa aangekondigd met een naamswijziging voor Excitor, specialist op het gebied van mobiele beveiliging. Soliton heeft onlangs Excitor overgenomen en zal Excitors beveiligde mobiele producten en die met toegang op afstand blijven aanbieden, naast het eigen aanbod van beveiligingsproducten voor bedrijfsnetwerken. Excitor zal worden omgedoopt tot Soliton nu het bedrijf de activiteiten in Europa opvoert en het samenwerkingsprogramma wordt uitgebreid om de internetbeveiligingsmarkt te veroveren.
De zakelijke mobiliteitssector is in de afgelopen twee jaar volgroeid en er heeft een subtiele verschuiving plaatsgevonden van bescherming en beheer van het toestel naar veilig gegevensbeheer. Beveiligde toegang tot de gegevens is nu een prioriteit voor bedrijven die online zijn. Geavanceerde en waarheidsgetrouwe aanvallen en op handen zijnde invoering van strengere gegevensregulering in de vorm van wetgeving, zoals de EU GDPR, zullen de noodzaak voor bedrijven doen toenemen om hun gegevens te beveiligen.
Soliton Systems is zich bewust van deze wijziging in de vraag en zal zich nu niet alleen richten op bedrijfsmobiliteit, maar ook op de beveiliging van de gegevens en de toegang hiertoe aan de hand van een reeks internetbeveiligingsproducten. De Mobicontrol MDM, DME mobile container en G-On remote access device die voorheen door Excitor werden aangeboden, zullen worden aangevuld met 'cyber controls' die gegevens beschermen, bewaken en actief verdedigen. De Soliton-diensten die in Europa worden uitgerold, zijn:

- NetAttest EPS - een verificatie-oplossing voor netwerktoegang die gebruikmaakt van
een speciaal hiervoor bestemde hardware-eenheid om verificatie-certificaten voor
netwerktoegang uit te geven voor goedgekeurde apparatuur. Door de verificatie bij
beveiligingsvoorzieningen ter plaatse op te halen, voorkomt NetAttest EPS dat interne
beveiligingen extern worden blootgesteld.
- FileZen - een beveiligde gegevensuitwisselingsoplossing aan de hand waarvan gedeelde
bestanden kunnen worden opgeslagen op een speciaal hiervoor bestemd apparaat en daar
beschikbaar zijn voor download door specifieke ontvangers. Aangezien de gegevens
rechtstreeks worden gedownload van de FileZen-eenheid, krijgen ontvangers niet te
maken met beperkingen omtrent bestandsgrootte en vals-positieve blokkeringen door de
inhoudfilters van hun e-mail. FileZen biedt tevens een volledig controlespoor van
activiteiten en ingebouwde toestemmingen om misbruik van gegevens te voorkomen.
- SecureBrowser - een beveiligde mobiele webbrowsertool die ervoor zorgt dat
surfgegevens op elk punt worden versleuteld om MitM-aanvallen of het lekken van
gevoelige informatie te voorkomen. SecureBrowser kan de toegang tot specifieke
webdiensten beperken en apps en opslagtoegang weigeren, waardoor volledige controle
over de bedrijfsgegevens in de Cloud wordt behouden.
- InfoTrace - een monitor- en scanoplossing die vijf analyseniveaus hanteert om malware
te lokaliseren en blokkeren en de realisatie van APT's te voorkomen. Machine learning
en gedragstrendanalyse verhogen het detectiecijfer en verminderen vals-positieven.
InfoTrace kan rechtstreeks communiceren met Security Information and Event Management
(SIEM) -systemen om beheer en rapportage te vereenvoudigen.


Bij de uitbreiding in Europa zal Soliton voortbouwen op zijn reputatie als vooraanstaande leverancier van deze gerenommeerde IT-beveiligingsproducten in Japan. Het bedrijf zal een begin maken met het lokaliseren van deze producten alvorens zijn samenwerkingsprogramma in de regio verder uit te rollen. Soliton heeft reeds een R&D-vestiging in Kopenhagen toegezegd en zal in 2017 meer plannen bekendmaken.
"Het beveiligen van de gegevenstoegang is de nieuwe must voor bedrijven die online zijn, met het oog op toenemende aanvallen en wetgeving. Dit betekent dat het bedrijf de 'zwakke schakels' in de keten moet versterken en we beschouwen dit als een enorme kans om onze expertise in de mobiele beveiliging uit te bouwen om deze bredere gegevensbeveiligingskwesties aan te pakken. We hebben wereldwijde ervaring op het gebied van internetbeveiliging die we willen benutten bij het betreden van de Europese markt, met een snelle uitbreiding die gepland staat voor 2017 als we ons kanaalprogramma verder uitrollen", aldus Mogens M. Jensen, CEO van Soliton Systems Europe.
Over Soliton Systems KK  
Soliton Systems, K.K. biedt wereldwijd IT-beveiligingsproducten. Het biedt veiligheidsbeheer, verificatie, logging van activiteiten en producten om gegevenslekken te voorkomen. Het bedrijf biedt tevens realtime video-telecasting-systemen en analoge en digitale mixed signal-toestellen. Bovendien biedt het IT-integratiediensten, waaronder cloud computing, mobiel beheer en beveiligingsdiensten.
Soliton Cyber & Analytics, Inc. is ontstaan uit Soliton Systems (JSDAQ 3040)* Tokyo en richt zich op data-analyses, internetbeveiliging, dreiging van binnenuit en voorkoming van gegevenslekken. Soliton Cyber and Analytics is een dochteronderneming van Soliton Systems, een pionier in IT-beveiliging, beeldvormingsystemen en mobiel management. Het hoofdkantoor staat in Tokio met daarnaast wereldwijde kantoren.Soliton Systems KK


CONTACT: Sarah Bark, Newshound Communications, email:sarah@newshoundcomms.co.uk tel: +44(0)1420-587978

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234