Vin Caraher, CEO van Clarivate Analytics, treedt af om bestuurslid te worden; Jay Nadler volgt hem op

PHILADELPHIA, 19 november 2016 /PRNewswire/ -- Na een lange en succesvolle carrière als algemeen directeur van Clarivate Analytics en zijn voorgangers, heeft Vin Caraher vandaag aangekondigd dat hij een functie heeft aanvaard als een niet-uitvoerend lid van de Raad van Bestuur van Clarivate Analytics. Hij zal niet langer de CEO zijn met ingang van 1 januari 2017. Hij wordt opgevolgd door Jay Nadler die tegelijkertijd deel zal uitmaken van het bestuur van het bedrijf.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20160929/413983LOGO [http://photos.prnewswire.com/prnh/20160929/413983LOGO]

Caraher bracht bijna 30 jaar van zijn professionele carrière door in verschillende onderdelen van de activiteiten van Thomson Reuters, waaronder meer dan 20 jaar in IP & Science. "Ik heb met ongelofelijk getalenteerde mensen uit de hele wereld gewerkt. Ik heb gezien hoe het bedrijf is gegroeid om de markteider te worden," zei Caraher. "Ik ben trots op wat we hebben bereikt en ik kijk er naar uit om het bedrijf te ondersteunen en begeleiden vanuit mijn bestuursfunctie."

Nadler heeft 30 jaar ervaring in de informatiedienstensector en komt nu weer terug naar de sector van het intellectuele eigendom en de wetenschap. Nadler heeft senior uitvoerende functies bekleed bij een aantal andere bedrijven in de gegevens- en informatiesector, waaronder Interactive Data, Information Holdings en MLM Information Services. Als Chief Operating Officer van Interactive Data van 2010 tot 2016 leidde hij een transformatie van het bedrijf, met investeringen in de producten, een versnelde omzetgroei en een hogere klanttevredenheid. Van 2000 tot 2005 was Nadler een senior executive bij Information Holdings, een leverancier van informatie over intellectueel eigendom en wetenschap die in 2004 door Caraher en Thomson Reuters werd overgenomen.

"Ik ben verheugd terug te keren naar de sector van het intellectuele eigendom en de wetenschap. Het is een eer voor mij om opnieuw deel uit te maken van het bedrijf dat nu Clarivate Analytics heet. Het bedrijf is goed gepositioneerd om zijn belangrijkste merken verder uit te bouwen en te voldoen aan de kritische behoeften van zijn klanten in de hele innovatielevenscyclus. Ik kijk er naar uit om samen te werken met onze klanten en met de getalenteerde medewerkers van Clarivate Analytics en Vin," zei Nadler.

"We danken Vin voor zijn enorme inzet voor het bedrijf en zijn toewijding tijdens zijn hele carrière," zei Kosty Gilis, Algemeen Directeur bij Onex Corporation. "We zijn dankbaar dat hij een bestuursfunctie heeft aanvaard om continuïteit en toezicht te garanderen in Clarivate Analytics dat op weg is om een onafhankelijk bedrijf te worden. Onze partners bij Baring Asia en wijzelf zijn heel blij om Jay te verwelkomen als de nieuwe CEO en we kijken er naar uit om met hem samen te werken aan de groei van Clarivate Analytics."

Onex Corporation en Baring Private Equity Asia hebben onlangs hun overname van Clarivate Analytics van Thomson Reuters afgerond.

Clarivate Analytics

Clarivate(TM) Analytics versnelt het tempo van innovatie door betrouwbare inzichten en analyses te verstrekken aan klanten over de hele wereld. Op die manier kunnen de klanten van het bedrijf hun nieuwe ideeën sneller ontwikkelen, beschermen en commercialiseren. Als de vroegere 'Intellectual Property and Science'-afdeling van Thomson Reuters, werken we met een groep toonaangevende op abonnement gebaseerde ondernemingen rond wetenschappelijk en academisch onderzoek, patent analytics en regelgeving, farmaceutische en biotech intelligentie, de bescherming van handelsmerken, de bescherming van domeinmerken en het beheer van intellectuele eigendom. Clarivate(TM) Analytics is nu een onafhankelijk bedrijf met meer dan 4.000 werknemers dat in 100 landen actief is en de eigenaar is van bekende merken zoals Web of Science(TM), Cortellis(TM), Thomson Innovation(TM), Derwent World Patents Index(TM), Thomson CompuMark(TM), MarkMonitor®, Thomson IP Manager(TM) en Techstreet(TM). Voor meer informatie kunt u terecht op Clarivate.com [http://ipscience.thomsonreuters.com/].Photo: https://photos.prnewswire.com/prnh/20160929/413983LOGO


Clarivate Analytics


CONTACT: Heidi Siegel, Clarivate Analytics, Director, External Relations,+1 215 823 5646 (o), +1 215 356 4504 (m), heidi.siegel@tr.com ; JaimieBrown, Clarivate Analytics, Head of Communication, +44 207 433 4226,Jaimie.brown@tr.com


Web site: http://ipscience.thomsonreuters.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234