PolySync wint wedstrijd Top Ten Automotive Startups(TM) van 2016 op AutoMobility LA(TM) van de LA Auto Show

Autonoom autoplatform verdient trip naar Extreme Tech Challenge van 2017 op Necker IslandLOS ANGELES, 18 november 2016 /PRNewswire/ -- AutoMobility LA(TM) [http://www.automobilityla.com/], de plaats waar de Connected Car Expo® en de Press & Trade Days van de LA Auto Show samenkomen, heeft aangekondigd dat een bedrijf dat autonome autosoftware ontwikkelt, PolySync [https://polysync.io/], is gekozen als de winnende deelnemer in de wedstrijd Top Ten Automotive Startups(TM) van 2016. De in Portland, Oregon, gevestigde start-up heeft de overwinning te danken aan de ontwikkeling van een besturingssysteem dat de ontwikkeling, het testen en de implementatie van autonome rijtechnologieën vergemakkelijkt en versnelt.

De winnaar is gekozen uit een veld van meer dan 100 deelnemers die de Top Ten Automotive Startup List voor 2016 haalden. PolySync werd in oktober genoemd als een van de drie finalisten. PolySync heeft gistermiddag op AutoMobility LA samen met Argus Cyber Security (Tel Aviv, Israël) en EverCharge (Emeryville, CA) deelgenomen aan een live mentorsessie met de bekende investeerder in Silicon Valley, Bill Tai, onder het toeziend oog van media en vertegenwoordigers van de industrie.

"Nu autonome auto's steeds meer aanwezig zijn in onze dagelijkse levens, is het van enorm belang om een betrouwbaar platform te hebben dat autofabrikanten kan helpen om veilige, bestuurderloze auto's te bouwen, te testen en in te zetten", aldus Lisa Kaz, President en CEO van de LA Auto Show en AutoMobility LA. "Het zelf-ontwikkelde besturingssysteem van PolySync is ongelooflijk indrukwekkend en we zien er allemaal naar uit hoe het bedrijf een, naar het zich laat aanzien, betekenisvolle bijdrage gaat leveren aan de toekomst van vervoermiddelen".

Als de algehele winnaar van de wedstrijd Top Ten Startups voor 2016 krijgt PolySync de unieke mogelijkheid om deel te nemen aan de slotactiviteiten van de Extreme Tech Challenge (XTC) van 2017, een wereldbekende wedstrijd voor start-ups op het gebied van nieuwe technologie die plaatsvindt op Necker Island. Tijdens die wedstrijd zal PolySync de gelegenheid hebben om te netwerken met leden van het Extreme Tech Challenge-team, finalisten, sponsors en juryleden, waaronder Sir Richard Branson.

"Het is inspirerend om als onderdeel van de wedstrijd Top Ten Automotive Startups van dit jaar kennis te maken met en richting te geven aan een aantal zeer creatieve, innovatieve en gemotiveerde bedrijven", aldus mentor van AutoMobility LA en legendarisch durfkapitalist uit Silicon Valley, Bill Tai. "We vinden het geweldig om te zien dat PolySync een hoge vlucht neemt en de nieuwe horizonnen van het autonoom rijden verkent".

De wedstrijd Top Ten Automotive Startups(TM) van AutoMobility LA had zijn eerste aflevering in 2015 en richt de spotlight op de meest innovatieve en veelbelovende start-ups in de auto-, transport- en mobiliteitsectoren. De wedstrijd laat de nieuwste ontwikkelingen zien aan naar schatting 4.500 vertegenwoordigers van de media en meer dan 20.000 van de meest invloedrijke experts, waaronder autofabrikanten, technologiegiganten, ontwerpers, ontwikkelaars, investeerders, dealers, overheidsfunctionarissen, analisten en anderen. Voor de wedstrijd van dit jaar zijn meer dan 100 inzendingen ingediend. Onder de Top Ten Startups van dit jaar was een breed scala aan finalisten te vinden, waaronder oplossingen op het gebied van ridesharing, opvouwbare voertuigen voor voetgangers, veiligheidstechnologieën voor eerstehulpverleners en op aanvraag beschikbare monteursdiensten.

De finalisten voor de Top Ten werden geselecteerd door de adviescommissie van AutoMobility LA, die bestaat uit bestuurders van Aeris Communications, Elektrobit, Ellis and Associates, General Electric, Google, Itron, Local Motors, Lyft, Nokia Growth Partners, NVIDIA, Pandora en Strategy Analytics.

Voor meer informatie over de Top Ten bezoekt u http://automobilityla.com/top-ten-automotive-startups/ [http://automobilityla.com/top-ten-automotive-startups/].

Over de Los Angeles Auto Show en AutoMobility LADe Los Angeles Auto Show (LA Auto Show(®)) is opgericht in 1907 en is elk jaar de eerste belangrijke Noord-Amerikaanse autoshow van het seizoen. In 2016 zijn de Press & Trade Days van de show samengevoegd met de Connected Car Expo (CCE), onder de nieuwe naam AutoMobility LA(TM), de eerste handelsbeurs in de sector waarin de technologiesector en de auto-industrie bij elkaar komen voor het bespreken van de meest dringende kwesties rondom de toekomst van vervoer en mobiliteit. AutoMobility LA 2016 vindt plaats in het Los Angeles Convention Center op 14-17 november. De LA Auto Show is open voor het publiek 18-27 november. AutoMobility LA is de plek waar de moderne auto-industrie zaken gedaan krijgt, baanbrekende producten introduceert en strategische aankondigingen doet in het bijzijn van media van over de hele wereld. De LA Auto Show wordt gesteund door de Greater L.A. New Car Dealer Association en wordt georganiseerd door ANSA Productions. Voor het meest recente nieuws en informatie over de show volgt u de LA Auto Show via Twitter op twitter.com/LAAutoShow [https://twitter.com/LAAutoShow], via Instagram op https://www.instagram.com/laautoshow/ [https://www.instagram.com/laautoshow/] of via Facebook op https://www.facebook.com/LAAutoShow [https://www.facebook.com/LAAutoShow]. U kunt zich aanmelden voor speciale berichten op http://www.laautoshow.com/ [http://www.laautoshow.com/]. Voor meer informatie over AutoMobility LA bezoekt u http://www.automobilityla.com [http://www.automobilityla.com/].

Contacten voor de media: Sanaz Marbley/Ashley PerkinsonJMPR Public Relations(818) 992-4353smarbley@jmprpublicrelations.com [mailto:smarbley@jmprpublicrelations.com]aperkinson@jmprpublicrelations.com [mailto:aperkinson@jmprpublicrelations.com]


Los Angeles Auto Show


Web site: http://www.laautoshow.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234