Chevrolet Bolt benoemt als winnaar Green Car Of The Year® 2017 door Green Car Journal

Eerste elektrische voertuig met een rijbereik van meer dan 200 mijl wint de meest prestigieuze milieuprijs van de autobranche bij AutoMobility LA(TM)LOS ANGELES, 18 november 2016 /PRNewswire/ -- De volledig elektrische 2017 Chevrolet Bolt, die zorgt voor een baanbrekend, door de Amerikaanse EPA geschat bereik van 238 mijl op een volledig opgeladen auto, werd door Green Car Journal tot Green Car of the Year(®) 2017 benoemd tijdens AutoMobility LA. Overige finalisten voor de Green Car of the Year(® )prijs van 2017 zijn de BMW 330e iPerformance, Chrysler Pacifica, Kia Optima en Toyota Prius Prime.

Redacteurs van Green Car Journal selecteerden de 2017 Bolt vanwege het indrukwekkende rijbereik van 238 mijl, met nul emissie, het stijlvolle ontwerp, de prettige rijdynamiek en suite van geavanceerde en verbonden technologieën. Naast het onderscheidend vermogen als het eerste elektrische productievoertuig met batterij, met een rijbereik van meer dan 200 mijl, heeft de 2017 Bolt een groot aantal kenmerken voor een unieke en verzorgde rijervaring. Met de "Regen-On-Demand" van de Bolt kan de bestuurder bijvoorbeeld schakelen aan het stuur voor actief regeneratief remmen, waarbij de auto wordt afgeremd zonder het rempedaal te gebruiken, terwijl er elektrische energie wordt overgedragen naar de batterij.

"De 2017 Bolt EV is een baanbrekend elektrisch voertuig met een groot bereik, voor een betaalbare prijs", zei Steve Majoros, Marketing Director, Chevrolet Cars & Crossovers. "Wij vinden het geweldig dat de Bolt EV later dit jaar in een beperkt aantal dealershowrooms te zien zal zijn, en we zijn er trots op dat deze auto de titel Green Car of the Year® van Green Car Journal zal dragen."

Elk jaar wordt een steeds groter aantal milieuvriendelijke voertuigen voorgedragen voor het programma Green Car of the Year(®), hetgeen aantoont dat de auto-industrie zich steeds meer inzet om nieuwe, efficiëntere en milieuvriendelijkere voertuigen aan te bieden. Green Car Journal zet zich al meer dan 10 jaar in voor de meest invloedrijke "groene" voertuigen bij de LA Auto Show en nu bij AutoMobility LA. De Green Car of the Year(®) onderscheiding wordt op vele terreinen erkend als de belangrijkste milieuprijs in de autobranche.

"De volledig nieuwe 2017 Bolt van Chevrolet is een toonaangevend voertuig op ieder niveau", zei Ron Cogan, redacteur en uitgever van Green Car Journal en GreenCarJournal.com [http://greencarjournal.com/]. "Sinds de moderne elektrische voertuigen opkwamen in de jaren '90 is het beperkte rijbereik een belangrijke uitdaging gebleken voor de commercialisering van elektrische auto's die betaalbaar zijn voor de gewone bestuurder. Bolt pakt dit probleem aan door middel van haar elektrische rijbereik van 238 mijl, met gebruik van een batterij, de eerste elektrische auto in productie die deze mijlpaal heeft bereikt."

De Green Car of the Year(®) wordt geselecteerd door middel van een meerderheidsstem in een gerespecteerde jury van beroemde autoliefhebbers zoals Jay Leno, en toonaangevende mensen van belangrijke organisaties op het gebied van milieu en efficiëntie, zoals Jean-Michel Cousteau, President van Ocean Futures Society; Matt Petersen, Board Member van Global Green USA; Dr. Alan Lloyd, President Emeritus van de International Council on Clean Transportation; Mindy Lubber, President van CERES; en Kateri Callahan, President van de Alliance to Save Energy.

Tijdens het selectieproces voor de onderscheiding bekijken redacteuren van Green Car Journal alle voertuigen, brandstoffen en technologieën waarbij het brede veld van potentiële kandidaten wordt teruggebracht tot de uiteindelijke vijf. De finalisten worden geselecteerd op hun prestaties, waarbij de lat voor milieuprestaties steeds hoger wordt gelegd. Er wordt naar verschillende factoren gekeken, waaronder efficiëntie, prestatiekenmerken, 'nieuwheid', betaalbaarheid en algehele milieuprestaties. Beschikbaarheid op de bredere markt is belangrijk om ervoor te zorgen dat verkozen modellen het potentieel hebben om echt een verschil te maken op het gebied van milieu. Auto's die in de finale zitten moeten vanaf 1 januari van het jaar van de onderscheiding beschikbaar zijn voor de verkoop.

Over Green Car of the Year(®)Sinds 1992 is Green Car Journal breed erkend als toonaangevende autoriteit op het kruispunt van auto's, energie, connectiviteit en milieu. De GCOY-onderscheiding is een belangrijk onderdeel van de missie van Green Car Journal om milieukundige voortgang in de auto-industrie te kunnen laten zien. GreenCarJournal.com [http://www.greencarjournal.com/] presenteert online artikelen over 'groene auto's', samen met aandacht voor connectiviteit. Green Car of the Year(®) is een geregistreerd handelsmerk van Green Car Journal en RJ Cogan Specialty Publications Group, Inc.

Hashtag: #GreenCarJournal

Over de Los Angeles Auto Show en AutoMobility LADe Los Angeles Auto Show (LA Auto Show(®)) werd opgericht in 1907 en is ieder jaar de eerste grote Noord-Amerikaanse autoshow. In 2016 gingen de Press & Trade Days van de show samen met de Connected Car Expo (CCE), om samen AutoMobility LA(TM) te worden, de eerste handelshow van de industrie waarin de technologische branche en de autobranche samen komen om de meest urgente kwesties voor de toekomst van transport en mobiliteit te bespreken. AutoMobility LA 2016 vindt plaats in het Los Angeles Convention Center op 14-17 november. LA Auto Show is geopend voor het publiek van 18 tot 27 november. Bij AutoMobility LA doet de nieuwe autobranche zaken, onthullen zij grensverleggende producten en doen zij strategische aankondigingen voor de internationale media. LA Auto Show wordt ondersteund door de Greater L.A. New Car Dealer Association en wordt uitgevoerd door ANSA Productions. Volg voor het laatste shownieuws en informatie de LA Auto Show op Twitter via twitter.com/LAAutoShow [https://twitter.com/LAAutoShow], Instagram at https://www.instagram.com/laautoshow/ [https://www.instagram.com/laautoshow/] of via Facebook op facebook.com/LAAutoShow [https://www.instagram.com/laautoshow/] en schrijf u in voor mededelingen op http://www.laautoshow.com/ [http://www.laautoshow.com/]. Ga voor meer informatie over AutoMobility LA naar http://www.automobilityla.com [http://www.automobilityla.com/].

Contactpersoon media: Sanaz Marbley/Natalie HamlinJMPR Public Relations, Inc.(818) 992-4353smarbley@jmprpublicrelations.com [mailto:smarbley@jmprpublicrelations.com] nhamlin@jmprpublicrelations.com [mailto:nhamlin@jmprpublicrelations.com]


AutoMobility LA


Web site: http://www.greencarjournal.com/http://www.automobilityla.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234