Lectoraat Hogeschool Leiden opent digitaalforensisch lab op HSD Campus

Het digitaal forensisch lab op de HSD Campus is vandaag officieel geopend door Patrick Pijnenburg, directeur faculteit Science &Technology Hogeschool Leiden, en Richard Franken, executive director van The Hague Security Delta. Het lectoraat Digital Forensics & E-Discovery gebruikt dit lab om forensisch ICT experts op te leiden en kennis te laten maken met toegepast digitaal forensisch onderzoek.

Met het aantrekken van dit lectoraat geeft The Hague Security Delta (HSD) invulling aan de doelstelling om innovatieve oplossingen te ontwikkelen in het domein van (digital) security door samenwerking tussen bedrijven, kennisinstituten en de overheid, de zogenaamde triple helix.

Lectoraat Digital Forensics & E-Discovery, Hogeschool Leiden
Het Lectoraat Digital Forensics & E-Discovery werkt nauw samen met de specialisatie Forensisch ICT van de opleiding Informatica. Deze specialisatie richt zich op forensisch ICT.

Verbinding onderwijs, onderzoek en praktijk
Lector Digital Forensics & E-Discovery, Hans Henseler, voorziet nieuwe kansen door het onderwijs aan de praktijk te koppelen. Henseler: “Er is een grote vraag naar hoogopgeleide digitaal forensische experts bij overheid en bedrijfsleven. Met de specialisatie Forensisch ICT van de opleiding Informatica en de aanwezigheid op de HSD Campus, waar kennisinstellingen, overheid en bedrijfsleven samenwerken, biedt Hogeschool Leiden een unieke kans om onderzoek en onderwijs te koppelen aan dit werkveld.”

Watch project
Een voorbeeld van de succesvolle aanpak van het Lectoraat is het Watch project van Terre des Hommes. In dit project wordt op de HSD Campus samen met studenten van de specialisatie Forensisch ICT gezocht naar digitale manieren om daders van seksuitbuiting van minderjarigen op te sporen.

The Hague Security Delta
The Hague Security Delta (HSD) is het toonaangevende veiligheidscluster van Europa. In dit Nederlandse cluster – met belangrijke regionale kernen in Den Haag, Twente en Brabant - werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen aan innovaties en kennisontwikkeling op het gebied van veiligheid. Met als gezamenlijke ambitie: meer bedrijvigheid, meer banen en een veilige wereld. Het kloppend hart is de HSD Campus, het nationaal innovatiecentrum voor veiligheid in Den Haag en dé inspirerende ontmoetingsplek voor ondernemers, studenten en professionals in het veiligheidscluster. HSD executive director Richard Franken: “De samenwerking met de Hogeschool Leiden en de vestiging van het digitaal forensisch lab aan de HSD Campus heeft voordelen voor alle partijen. Hier kunnen studenten en bedrijven profiteren van de kennisuitwisseling en bijdragen aan innovatieve ideeën op het gebied van digitaal forensisch onderzoek”.

Geplaatst in:

Voor meer informatie:

Over het Lectoraat en het digitaal Forensisch Lab:
Hans Henseler, Lector Digital Forensics & E-Discovery; Managing Director TracksInspector
070-430 09 98
06-24822200
henseler@tracksinspector.com
Twitter:
@tracksinspector
@HSLeidenNL

Over The Hague Security Delta:
Ingeborg van der Geest, Communicatie manager The Hague Security Delta
070-204 51 85
06-58022899
Ingeborg.vandergeest@thehaguesecuritydelta.com
Website: www.thehaguesecuritydelta.com
Twitter: @HSD_NL

The Hague Security Delta

plaats:
Den Haag
website:
http://www.thehaguesecuritydelta.com

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234