Wirecard geeft eerste virtuele prepaidkaart uit voor online betalingen in Nederland: pay2d by Visa

MÜNCHEN, November 17, 2016 /PRNewswire/ --
- Eenvoudige en veilige prepaidbetalingen in webwinkels   


Wirecard, een van de toonaangevende bedrijven op het gebied van betalings- en internettechnologieen, introduceert in samenwerking met 3V Benelux B.V. de pay2d-Visakaart, de eerste virtuele prepaidkaart voor online betalingen in Nederland. Met deze nieuwe oplossing op het gebied van prepaidkaarten kunnen gebruikers in Nederland overal betalen waar Visa wordt geaccepteerd.
De prepaidkaart, die alleen online werkt, heeft de volgende voordelen: consumenten kunnen hun rekeningen opwaarderen via iDeal en bankoverschrijvingen, ontvangen een gratis IBAN en kunnen hun banksaldo verzilveren en geld overschrijven tussen kaarten. Met de prepaid Visa-kaart kunnen consumenten vooraf elk bedrag opwaarderen, zodat ze controle houden over hun uitgaven. Gebruikers kunnen gewoon online een pay2d-kaart kopen op www.pay2d.nl zonder dat er tijdrovende kredietcontroles nodig zijn. Ook hoeven ze geen fysieke betaalpas bij zich te dragen.
Angelique Brussel, directeur van 3V Benelux B.V.: "Het is voor ons een geweldige stap om deze baanbrekende, virtuele prepaidkaart op de Nederlandse markt te introduceren. De acceptatie van het product zal hoog liggen, vooral onder de jongere generatie die online aankopen wil doen zonder bankpasjes te hoeven zoeken. De mogelijkheid om het saldo op te waarderen, biedt een extra voordeel ten aanzien van de kostenbeheersing."
Jack Harris, vice-president Financial Institutions & Fintech van Wirecard voegt daaraan toe: "We zijn er trots op deze innovatieve betalingsoplossing op de markt te brengen en dat we de eerste zijn die dit product Nederland aanbiedt. Programma's met virtuele betaalpassen zijn onmisbaar om consumenten in de komende jaren te ondersteunen bij hun veranderende houding. We zien ernaar uit om deze productlijn, pay2d, te laten groeien en om onze partner 3V Benelux B.V. daar bij te helpen." Wirecard Card Solutions (WDCS), een dochteronderneming van Wirecard AG, brengt de virtuele prepaid Visakaart pay2d uit.
3V Benelux B.V. wil in de nabije toekomst in samenwerking met Wirecard ook fysieke pay2d-kaarten uitbrengen, zoals cadeaukaarten die door middel van personalisatie kunnen worden geuepgraded.

 
Contactpersoon voor de media bij Wirecard: 

Wirecard AG 
Jana Tilz 
Tel.: +49(0)89-4424-1363 
E-mail: jana.tilz@wirecard.com 


 
Over Wirecard:   
Wirecard AG is een internationaal technologieconcern dat bedrijven ondersteunt bij het accepteren van elektronische betalingen binnen alle afzetkanalen. Als toonaangevende en onafhankelijke leverancier biedt de Wirecard Group outsourcing- en white label-oplossingen voor elektronische betalingen. Een wereldwijd platform combineert internationale betaalmogelijkheden met aanvullende oplossingen tegen fraude. Wat betreft het uitgeven van eigen betaalmogelijkheden in de vorm van kaarten of mobiele betaaloplossingen, biedt de Wirecard Group bedrijven een end-to-end-infrastructuur, inclusief de vereiste licenties voor kaart- en rekeningproducten. Wirecard AG staat genoteerd op de Frankfurter Wertpapierborse (TecDAX, ISIN DE0007472060, WDI). Kijk voor meer informatie over Wirecard op http://www.wirecard.com of volg ons op twitter @wirecard.

 
Contactpersoon voor de media bij pay2d: 

3V Benelux BV 
Angelique Brussel - van Grinsven 
Tel.: +31(0)654-212-108 
E-mail: angelique@pay2d.nl  


 
Over 3V Benelux B.V.:   
3V Benelux B.V. is de toonaangevende speler op het gebied van oplossingen voor prepaidbetalingen in Nederland. Het bedrijf werd in 2010 opgericht en realiseerde in de afgelopen jaren sterke groei door zich te richten op drie betalingsproducten: 3V Voucher, 3V card en Internet Shopping Cadeaukaart.Wirecard AG

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234