Simavi vraagt met #doormijnbril aandacht voor kindersterfte

Aanstaande zaterdag is het Wereld Toilet Dag; een dag om stil te staan bij het feit dat nog steeds 1 op de 3 mensen geen toegang heeft tot een toilet. Elke dag sterven hierdoor meer dan 2.000 kinderen. Met de campagne #doormijnbril vraagt Simavi aandacht voor deze stille humanitaire ramp.

70 schoolklassen per dag
Nog steeds hebben 2,4 miljard mensen geen toegang tot een schoon en veilig toilet. Aandacht voor dit onnodige probleem blijft dus hard nodig. Want niet naar een schoon wc kunnen gaan heeft grote sociale en economische gevolgen. Het is niet alleen ongemakkelijk, het brengt ook grote gezondheidsrisico's met zich mee, zoals besmettelijke ziektes door slechte hygiëne en uitdroging door diarree. Na longontsteking is diarree de grootste oorzaak van kindersterfte bij kinderen onder de vijf jaar. Per dag sterven 2.000 kinderen als gevolg hiervan. Dat zijn dagelijks zo'n 70 schoolklassen.

#doormijnbril
Op maandag 14 november is Simavi gestart met de #doormijnbril campagne. De campagne is een virtual reality reis door Kenia met in de hoofdrollen oma Celina, moeder Caroline en Linette, een lokaal Keniaans schoolmeisje. Zij nodigen je uit de wereld eens door hun bril te bekijken en het dagelijkse dorpsleven daar te ervaren. De details van de campagne zijn te vinden op www.simavi.nl/ilovemytoilet of je kunt zaterdag 19 november (Wereld Toilet Dag) de reis ervaren op het Museumplein in Amsterdam, in de welbekende Dixi.

Simavi wil met de #doormijnbril campagne Nederlanders bewust maken dat deze ernstige situatie anno 2016 onacceptabel is. De opbrengsten van deze campagne worden besteed aan voorlichtingsprogramma's om mensen te stimuleren om toiletten te bouwen in verschillende landen in Afrika en Azië.

Over Simavi
Simavi streeft naar een gezonde basis voor iedereen. Wij hebben als doel om in 2020 de gezondheid van tien miljoen mensen in kwetsbare gebieden in Afrika en Azië structureel te hebben verbeterd. Om deze ambitie te realiseren werken wij volgens een geïntegreerde aanpak waarin behoeften, wensen en ideeën van de lokale gemeenschappen centraal staan. Want ontwikkeling begint bij een gezonde basis.

Noot voor de redactie
Voor vragen kunt u contact opnemen met Simavi, Edith Kruisinga 06 27 02 1005 of
023 - 553 03 81, per e-mail: edith.kruisinga@simavi.nl.

Simavi

plaats:
Haarlem
website:
http://www.simavi.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234