Lancering boek rondom vroeggeboorte op Wereld Prematuren Dag

'Op 17 november is de lancering van het boek 'Een giraf is geen aap', uitgever Trichis.
Een boek waarin vroeggeboorte, premature baby's en couveuse ouders centraal staat. Schrijfster Bianca de Ruijt omschrijft op een luchtige en herkenbare wijze hoe het kan zijn voor jonge ouders om hun kindje te verliezen. Hoe het kan zijn om een vroeggeboorte mee te maken en hoe het is om je kindje achter te moeten laten in het ziekenhuis. Belevingswerelden van de ouders zelf ten opzichte van hun naasten. Het boek creëert o.a. inzicht voor naasten.


Maar ook legt Bianca een aantal vraagstukken m.b.t. vroeggeboorte op tafel. Hierover gaat ze onder andere in gesprek met Neonatoloog dokter De Boode van het Radboudumc. Over meer bewustwording tijdens de zwangerschap, over het belang van moedermelk en overall de visie en ontwikkel mogelijkheden in de zorg van de allerkleinste onder ons.

Bianca en haar partner hebben zelf na 5 maanden zwangerschap hun dochter Kyra verloren. Volgende zwangerschap is hun zoon Tygo 10 weken te vroeg geboren met alle gevolgen van dien.

Het bedrag van de Nightingale Prijs van het Jeroen Bosch Ziekenhuis is gewijd aan de drukversie van het boek. Couveuse verpleegkundige Annemie van den Heuvel heeft het boek van Bianca de Ruijt hiervoor uitgekozen, omdat het boek een steun kan zijn voor ouders en in het algemeen een goed beeld kan geven aan naasten.

Bianca geeft op 17 november a.s. een lezing in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Belangstellenden zijn van harte welkom, meer informatie via de site www.eengirafisgeenaap.nl

Geplaatst in:

Bianca de Ruijt - dansplaats@live.nl - 0614628353

Bianca de Ruijt

plaats:
Schaijk

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234