Fins eredoctoraat voor Paul Kirschner

Paul A. Kirschner, universiteitshoogleraar aan de Open Universiteit, ontvangt een eredoctoraat van de Universiteit van Oulu (Finland). Hij wordt benoemd tot doctor honoris causa aldaar. Een eredoctoraat is de hoogste eer die de universiteit, een van de grootste in Finland, kan toekennen.

Onderzoekssamenwerking
Kirschner krijgt het eredoctoraat vanwege zijn gerenommeerde internationale onderzoekscarrière die vier decennia bestrijkt, en meer speciaal voor zijn zeer belangrijke bijdrage aan het vestigen van wetenschappelijk invloedrijk werk met de Learning & Educational Technology Research Unit bij Oulu University, en de daaruitvolgende succesvolle samenwerking tussen deze Unit en de het Welten-instituut van de Open Universiteit.

Ceremonie
De officiële ceremonie vindt plaats op zaterdag 20 mei 2017 in Oulu. De ceremonie volgt een middeleeuwse traditie waarbij Kirschner een hoed en een zwaard ontvangt. De hoed symboliseert vrijheid, eruditie en vrijheid van onderzoek. Het zwaard symboliseert het gevecht van de wetenschapper voor wat hij of zij goed, juist en waar vindt. Het zwaard krijgt de eredoctor de avond voor de doctoraatsuitreiking bij de ' zwaardslijpceremonie'. Bij die ceremonie slijpt de eredoctor zijn zwaard met een slijpsteen die vochtig gemaakt is met champagne.

Over Paul A. Kirschner
Paul A. Kirschner (1951) is universiteitshoogleraar aan de Open Universiteit en gasthoogleraar Onderwijs, in het bijzonder leren en interactie in de lerarenopleiding bij de Learning & Educational Technology Research Unit van de universiteit van Oulu, Finland. Hij is een internationaal erkend expert in zijn vakgebied. Zijn expertise omvat levenlang leren, computerondersteund samenwerkend leren, ontwerp van elektronische en andere innovatieve leeromgevingen, mediagebruik in onderwijs, ontwikkeling van docentarme (afstands-)onderwijsmaterialen, competenties en innovatie, en het gebruik van informatietechnologie in het onderwijs. Sinds 1 september 2016 is hij tevens aangesteld als NIAS/NSvP-fellow.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marga Winnubst, communicatieadviseur aan de Open Universiteit, tel. 045-5762999 (ma, di, do) of e-mail Marga.Winnubst@ou.nl.
Algemene informatie over de Open Universiteit staat op www.ou.nl.

Open Universiteit

plaats:
Heerlen
website:
http://www.ou.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234