MobileIron Access uitgebreid met eerste veilige Single Sign-On voor native mobiele apps

Presenteert strategie voor moderne cloud-authenticatie

HILVERSUM, Nederland, 17 november 2016 /PRNewswire/ -- Cloud apps veroveren momenteel de onderneming. Volgens de CCS Insight Employee Mobile Technology Survey gebruikt 86% van de werkgevers mobiele apps voor hun werk, waarvan de meeste cloud-gebaseerd zijn(1). Om de gebruikerservaring van de mobiele app te vereenvoudigen, breidt MobileIron , de onafhankelijke leverancier van enterprise mobility management (EMM), MobileIron Access [https://www.mobileiron.com/en/products/mobileiron-access] uit met de eerste beveiligde Single Sign-On (SSO) functionaliteit voor native mobiele apps. Werkgevers hoeven niet langer hun gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren om te kunnen inloggen op hun zakelijke apps. App-ontwikkelaars hoeven geen app wrapping meer uit te voeren of codes te wijzigen om SSO te ondersteunen en IT-afdelingen kunnen ervoor zorgen dat uitsluitend vertrouwde apparaten en vertrouwde apps toegang krijgen tot de best-of-breed cloud services die hun werknemers in gebruik hebben.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20140923/147891 [http://photos.prnewswire.com/prnh/20140923/147891]

MobileIron Access, dat in april werd gelanceerd, biedt de oplossing voor de alomtegenwoordige app-to-cloud veiligheidskloof die bij ondernemingen steeds breder wordt. Gebruikers van clouddiensten geven namelijk de voorkeur aan apps en verplaatsen bedrijfsgegevens naar het mobiele apparaat. Het toevoegen van SSO voor native mobiele apps aan MobileIron Access beveiligt en vereenvoudigt het gebruik van clouddiensten als Box, Microsoft Office 365 en Salesforce.

"MobileIron Access is het perfecte voorbeeld van beveiliging die vrijheid biedt in plaats van beperkt," verklaart Ojas Rege, Chief Strategy Officer, MobileIron. "Beveiliging zou onzichtbaar moeten zijn voor je werknemers. Met MobileIron Access kan de IT-afdeling op een veilige manier de best-of-breed cloud services implementeren die werknemers willen, inclusief de gebruikservaring waar zij de voorkeur aan geven."

Kijk voor meer details op het Smart@Work Blog [https://www.mobileiron.com/en/smartwork-blog/mobile-authentication-done-right-secure-single-sign-mobile-apps] van MobileIron, Authentication Done Right: Secure Single Sign-On for Mobile Apps.

MobileIron's strategie voor moderne cloud-authenticatie
Enterprise mobility management (EMM) oplossingen zoals die van MobileIron vormen een fundamenteel onderdeel van moderne beveiligingsoplossingen voor ondernemingen. Gartner, Inc. zegt het volgende: "In 2020 zal de beveiligingsfunctionaliteit van mobiele platforms gecombineerd met EMM-oplossingen voldoen aan 80% van de beveiligingsvereisten voor mobiele apparaten bij ondernemingen."(2) Dit moderne veiligheidsmodel wordt uitgebreid naar de cloud en vereist een context-gevoelige, op certificaten gebaseerde, Identiteits Provider (IdP)-neutrale aanpak van cloud-authenticatie:-- Contextgevoelig: Alleen een vertrouwde gebruiker op een vertrouwd
apparaat en gebruikmakend van een vertrouwde app kan toegang krijgen tot
bedrijfsgegevens. Gebruikscontext is van essentieel belang. Een apparaat
kan vandaag vertrouwd zijn en morgen een jailbreak krijgen. Een app kan
vandaag nog ongeautoriseerd zijn maar morgen worden geautoriseerd.
MobileIron houdt de registratie van vertrouwde apparaten en apps bij. In
april 2016 werd MobileIron Access de eerste oplossing die deze volledige
context gebruikt om clouddiensten als Box, Microsoft Office 365 en
Salesforce te beschermen tegen ongeoorloofde toegang.
-- Certificaat-gebaseerd: Certificaten vormen de kern in de architectuur
van moderne authenticatie. Certificaat-gebaseerde authenticatie biedt
hogere veiligheid en een betere gebruiksbeleving dan de traditionele
handmatige invoer van wachtwoorden. In juli 2013 ontving MobileIron het
US Patent 8.494.485 voor "Certificatenbeheer van Mobiele Apparaten" en
in september 2016 werd MobileIron de eerste EMM-specialist die een
certificaat-gebaseerd 'Derived Credentials' systeem introduceerde voor
de opkomende standaard van post-password authenticatie binnen de
Amerikaanse overheid.
-- IdP-neutraal: Ondernemingen moeten zelf een best-of-breed Identiteits
Provider (IdP) kunnen kiezen. MobileIron Access is een SAML-gebaseerde
oplossing die de gekozen IdP van een bedrijf ondersteunt, bijv.
Microsoft ADFS, Okta, OneLogin of Ping Identity.

Over MobileIron
MobileIron levert het beveiligde fundament voor bedrijven over de hele wereld die willen transformeren naar Mobile First-organisaties. Voor meer informatie bezoekt u www.mobileiron.com [http://www.mobileiron.com/].

(1 )CCS Insight. "2016 Employee Mobile Technology Survey," door Nicholas McQuire, 3 oktober 2016.
(2) Gartner. "When and How to Go Beyond EMM to Secure Enterprise Mobility," door Manjunath Bhat en Dionisio Zumerle, 10 juni 2016.

Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20140923/147891


MobileIron


CONTACT: Sara Day, MobileIron, +1-650-336-3123, sara@mobileiron.com


Web site: http://www.mobileiron.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234