Onlineprinters.nl optimaliseert levertijden

AMSTERDAM, November 16, 2016 /PRNewswire/ --Neutrale verzending: resellers profiteren van dropshipping 
Next-Day-Delivery (bezorging op de volgende dag) is ook in de drukbranche geen vreemd woord meer. Onlineprinters heeft zijn logistieke processen de afgelopen maanden verder geoptimaliseerd en geeft zijn klanten de mogelijkheid meer invloed uit te oefenen op de bezorging. Wederverkopers wordt bovendien een directe verzending naar eindklanten mogelijk gemaakt.
(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20161116/440147 )

Drukwerk sneller beschikbaar  
Onlineprinters.nl is een onlineshop van de Duitse firma Onlineprinters GmbH, een van de toonaangevende onlinedrukkerijen van Europa. Jaarlijks produceert de onderneming in de eigen productiedivisie ongeveer 2,1 miljard gedrukte producten. In 2015 bedroeg het aantal postzendingen in heel Europa meer dan 1,25 miljoen. Klanten kunnen de verzendstatus van hun pakket nu in real time volgen. De verwachte bezorging wordt bovendien beperkt tot een tijdvenster van een uur, zodat de klant beter kan plannen. Bovendien kan de levering met een e-mail maximaal drie werkdagen worden uitgesteld.
Sinds 1 oktober worden alle expeditiezendingen bovendien gratis als spoedzending verstuurd. Daardoor kunnen ongeveer dezelfde looptijden worden bereikt als bij het verzenden van pakketten.
Neutrale verzending maakt dropshipping mogelijk 
Omdat Onlineprinters.nl partner is van veel wederverkopers zoals agentschappen en drukkerijen, was het belangrijkste doel de afhandeling van verzendingen voor deze groep klanten verder te optimaliseren. De onlinedrukkerij maakt zonder meerprijs het zogenoemde dropshipping mogelijk, het rechtstreeks verzenden naar eindklanten van de bestellers. "Daarbij moet men elkaar kunnen vertrouwen. Omdat wij zijn voortgekomen uit een traditionele drukkerij, begrijpen wij de behoeften van onze resale-partners", benadrukt de directeur van Onlineprinters dr. Michael Fries en vult aan: "Daarom versturen wij onze producten altijd in een neutrale verpakking zonder verwijzing naar ons als de producent. De standaardverzending is altijd gratis. Privacybescherming en discretie hebben voor ons vanzelfsprekend de hoogste prioriteit."
Basisvoorwaarde voor dropshipping is de mogelijkheid een verzendadres op te kunnen geven dat afwijkt van het factuuradres, zodat de eindklant alleen de artikelen, maar niet de factuur van de producent ontvangt. Om de eigenlijke producent van het drukwerk niet te kunnen herleiden, gebruikt Onlineprinters.nl zowel neutraal verpakkingsmateriaal als neutrale afleveringsbewijzen. Bovendien kan er een gewenst afzenderadres worden opgegeven om de wederverkoper of het agentschap als afzender te laten fungeren.
Over de onderneming 
Onlineprinters GmbH behoort tot de grootste onlinedrukkerijen van Europa. Onder het motto "Drukwerk gewoon online bestellen" verkoopt de onderneming drukbare producten via 15 webshops aan 500.000 klanten in 30 landen van Europa. Internationaal is het bedrijf bekend onder de merknaam "Onlineprinters", in Duitsland presenteert het zich als "diedruckerei.de". Het productassortiment omvat 1400 soorten drukwerk varierend van visitekaartjes, briefpapier, flyers, catalogi en brochures tot grootformaat reclamesystemen. Het succesrecept van de productie van individueel drukwerk zoals bedoeld in de industrie 4.0 is gebaseerd op drie pijlers: onlineverkoop, een volledig geintegreerde productie van bestelling tot en met verzending en verzameldruk. In dit laatste onderdeel worden in zogenoemde gecombineerde bewerkingen meerdere drukopdrachten gezamenlijk geproduceerd, waardoor kosten worden verlaagd en het milieu wordt ontzien. Klanten kunnen kiezen uit opties als spoeddruk (productie op dezelfde werkdag), overnight-levering, klimaatneutrale productie en vrije formaatkeuze bij geselecteerde producten. Onlineprinters GmbH heeft 600 medewerkers in dienst en produceert jaarlijks meer dan twee miljard stuks drukwerk.
Foto: Onlineprinters optimaliseert levertijd van gedrukte reclamemiddelen
Fotobeschrijving: De dienstverlener van onlinedrukwerk Onlineprinters maakt dropshipping mogelijk voor wederverkopers. Logistieke processen zoals pakket-tracking werden geoptimaliseerd en bezorgingen kunnen op verzoek worden opgeschort.
Copyright: Onlineprinters GmbH

 
Perscontact: 

Onlineprinters GmbH 
Patrick Piecha 
Hoofd Pers en PR 
Rudolf-Diesel-Strasse 10 
91413 Neustadt an der Aisch 
Duitsland 
Tel.: +49-9161-6209807 
press@onlineprinters.com  
http://www.onlineprinters.nl  


 


Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20161116/440147


Onlineprinters GmbH

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234