Boek: 'De Witte Woede' verpleegkundigen en verzorgenden in opstand

Boek De Witte Woede door Loes van Vugt

Dit boek is opgedragen aan alle actieve verpleegkundigen en verzorgenden die hebben bijgedragen aan De Witte Woede. Zij hebben ervoor gezorgd dat de verpleging en verzorging een stem kregen en zij stonden aan de wieg, van de thans grootste categorale beroepsorganisatie van de verpleging en de verzorging, NU'91.

Het boek beschrijft de geschiedenis van de VVIO (Verpleegkundigen en Verzorgenden In Opstand). In een korte tijd schreef de verpleging eigenhandig geschiedenis. De vakbondswereld in de zorg werd op z'n kop gezet en zou hierna nooit meer dezelfde zijn.

Een kleine advertentie van verpleegkundige Gaby Breuer in de Volkskrant van 1988 ontketent een stroom aan acties en demonstraties in heel Nederland. Verpleegkundigen en verzorgenden komen massaal in opstand tegen de achterlopende lonen, te hoge werkdruk en de lage functiewaardering.
De actiegroep Verplegenden en Verzorgenden in Opstand (VVIO) wordt opgericht en wint door het lieve zusterimago en de ludieke acties de sympathie van de bevolking. Een beroepsgroep die nauwelijks actietraditie kent, maakt een vuist naar de vakbonden en de politiek.
Er móet wat gebeuren, anders zijn er straks geen verpleegkundigen en verzorgenden meer.

Zie ook: www.dewittewoede.nl

Geplaatst in:

VOOR DE REDACTIE:

Meer info: Voor de media is een recensie-exemplaar van De Witte Woede op te vragen via s.rijken@nu91.nl

Contact: NU'91 persvoorlichting is bereikbaar via Karin Weerts 0651402879 / k.weerts@nu91.nl

Mochten er rechtenvrije beelden nodig zijn dan kunt u met ons contact opnemen.

Bijlagen: omslag en een aantal pagina's.

Adres NU'91, Postbus 6001, 3503 PA Utrecht

NU’91

plaats:
Utrecht

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234