Crowdsourced propagandafilm over Europa

Drie Nederlandse documentairemakers proberen met nieuwe technologie zoveel mogelijk Europeanen nieuwe propaganda over Europa te laten maken. De afgelopen decennia zijn Europa en de EU daar zelf niet in geslaagd, stellen de makers. Iedereen kan vanaf de mobiele telefoon, tablet of computer bijdragen aan de animatiefilm op propagandabythepeople.eu om zo een eigen verhaal en beeld achter te laten. Het resultaat is een steeds veranderende animatiefilm over Europa door Europeanen. Gebruikers kunnen op elkaars bijdragen reageren en ze delen via sociale media.

Nooit eerder is crowdsourced technologie ingezet om nieuwe, politieke verhalen te verzamelen en zoveel mogelijk mensen samen te brengen in het vinden van een nieuw Europees verhaal. Europa heeft een nieuw verhaal nodig, een verhaal dat verder gaat dan Eenheid in Diversiteit of Europa voor Vrijheid en Vrede. Een goed verhaal, goede propaganda, kan je op jezelf betrekken en blijft niet in algemeenheden hangen. Propaganda by the People gebruikt de clichés van propaganda om discussie en verhalen te stimuleren. Propaganda by the People is het afgelopen jaar tijdens diverse on- en offline workshops verfijnd tot de huidige technologie en de huidige animatiefilm over Europa en de Europese Unie. De komende maanden publiceren de makers tussentijdse conclusies en opmerkelijke verhalen op het weblog van de site.

Propaganda by the People is een initiatief van documentairemaker Arnold van Bruggen, animator Rogier Klomp en ontwerper Janneke de Rooij. Studio Stomp ontwikkelde de website en de crowdsourced technologie. Propaganda by the People is mogelijk gemaakt door het Mediafonds, Europe by People en VPRO Tegenlicht.

Prospektor

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234