SeniorWeb verwelkomt 150.000e lid

SeniorWeb verwelkomt 150.000e lid

UTRECHT, 15 november 2016 - SeniorWeb heeft een ledenaantal van maar liefst 150.000 bereikt. De organisatie, die dit jaar het 20-jarig jubileum viert, is heel trots op deze mooie mijlpaal. De continue groei van SeniorWeb toont aan dat begeleiding en ondersteuning op het gebied computers en internet voor veel vijftigplussers nog steeds heel belangrijk zijn. Digitale apparaten en toepassingen zijn niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Ook gaan de veranderingen in de digitale wereld onverminderd snel door. Digitaal fit blijven is dan ook essentieel, aldus de organisatie.

Huldiging

Het bereiken van deze mijlpaal is feestelijk gevierd met de huldiging van het 150.000e lid, mevrouw Glas (56) uit Alkmaar. Uit handen van de directeur van SeniorWeb kreeg zij een mooie bos bloemen en een levenslang gratis lidmaatschap cadeau. Tevens kan mevrouw Glas een cursus naar keuze gaan volgen in het SeniorWeb Leercentrum in Alkmaar.

Net als de meeste leden van SeniorWeb is ook het gehuldigde nieuwe lid dagelijks online. Vooral om te e-mailen, iets op internet op te zoeken en online haar bankzaken te regelen. Ze wil graag nog meer leren over het gebruik van haar smartphone en hoe je veilig online kunt zijn.

Tekst bij foto: Mevrouw Glas krijgt bloemen, een levenslang gratis lidmaatschap en een tegoedbon voor een gratis cursus overhandigd. (op de foto v.l.n.r. Daniel de Levita, directeur SeniorWeb, mevrouw Glas, het 150.000e lid en Lenus van der Broek, secretaris van het Bestuur van SeniorWeb).

Een leven lang leren

De huldiging vond plaats in Het Slimste Huis te Alkmaar. In dit huis kan men kennismaken met technologische toepassingen en oplossingen die de zelfredzaamheid van mensen vergroten en het mogelijk maken om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te wonen. Deze demonstratiewoning is bij uitstek een ervaringsplek om te beleven wat technologie kan betekenen in het dagelijks leven voor senioren. SeniorWeb is dan ook zeer enthousiast over dit initiatief.

Het SeniorWeb Leercentrum in Alkmaar heeft twee locaties, het Slimste Huis en De Rekere. Hier kan men cursussen en workshops volgen over onderwerpen zoals veilig internetten, Windows10, Apple, Excel en smartphones. Ook kunnen geïnteresseerden tijdens thema- en inloopmiddagen of het tabletcafé vragen stellen aan de enthousiaste vrijwilligers. Zij leggen alles rustig en stap voor stap uit. Dit kan natuurlijk niet alleen in Alkmaar, ook op de 418 andere locaties in het land zijn de deuren geopend voor alle beginnende maar ook ervaren computergebruikers.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Over SeniorWeb

SeniorWeb vindt de digitale samenleving een onmisbaar onderdeel van het leven van senioren. Het is onze missie senioren het gemak en plezier van de digitale wereld te laten ontdekken. De combinatie van informatie, educatie en hulp maakt SeniorWeb uniek. Met 150.000 leden, 3.000 vrijwilligers, een drukbezochte website (11 miljoen bezoeken per jaar), het populaire tijdschrift Enter, computerhulp (via

internet, telefonisch en aan huis) en ruim 410 Leercentra in het hele land brengt SeniorWeb de digitale wereld en senioren dichter bij elkaar. Zie ook de SeniorWeb infographic.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Saskia Hamminga-Roest, marketing- en communicatiemanager SeniorWeb. E-mail: shamminga@seniorweb.nl, telefoon: 030-2769945.

SeniorWeb

plaats:
Utrecht
website:
http://www.seniorweb.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234