ROC Noorderpoort 100ste lid SURF

UTRECHT, 15 november 2016 - SURF, de ICT-samenwerkingsorganisatie van het onderwijs en onderzoek in Nederland, verwelkomde kort geleden zijn 100ste lid. Noorderpoort, een ROC in de regio Groningen, trad toe tot de coöperatie.

Binnen SURF werken mbo-instellingen, hogescholen, universiteiten, UMC's en onderzoeksinstellingen samen aan grensverleggende ICT-innovaties. Doel is de kwaliteit van het onderwijs en onderzoek te bevorderen.

Albert Vlaardingenbroek, directeur bestuursdienst Noorderpoort: "SURF ondersteunt het onderwijs in de volle breedte, vanaf techniek (bijvoorbeeld een snelle internetverbinding) tot en met het onderwijsproces (bijvoorbeeld learning analytics voor docenten). Daarnaast zijn we als mbo-instelling blij met de samenwerking tussen saMBO-ICT, Kennisnet en SURF."

Sinds mei 2014 kunnen mbo's lid worden van SURF. Inmiddels hebben 36 mbo's zich bij SURF aangesloten. Maar ook in andere sectoren bestaat belangstelling. Zo werden afgelopen jaar onder andere RIVM, KNMI en het Nationaal Archief lid van SURF.

Het lidmaatschap biedt leden de kans diensten af te nemen die in de markt niet verkrijgbaar zijn. Daarnaast biedt SURF een groot aantal collectieve voordelen, bijvoorbeeld op het gebied van aanbestedingen, informatiebeveiliging en gunstige licentievoorwaarden voor software en clouddiensten. Door middel van vraagbundeling en samenwerking wordt continu gewerkt aan bestaande en nieuwe diensten. Tevens is er veel ruimte voor kennisuitwisseling. Via de ledenraad hebben de leden zeggenschap over onder meer de strategie van SURF en het (kern)pakket van diensten.

Erik Fledderus, algemeen directeur van SURF: "Als lid van coöperatie SURF maken organisaties echt deel uit van de onderwijs- en onderzoeksgemeenschap in Nederland en kunnen ze meepraten en meebeslissen over de verdere ontwikkeling op het gebied van digitalisering. Dat eigenaarschap is voor vele organisaties een belangrijke reden om zich te willen aansluiten."

Geplaatst in:

Coöperatie SURF

plaats:
Utrecht

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234