Eerste huiswerkapp ter wereld gaat 14 november live in Nederland

Groningen - Maandag 14 november is de officiële lancering van de huiswerkapp van Mr. Chadd. De app is speciaal ontwikkeld voor middelbare scholieren zodat zij altijd en overal kunnen worden geholpen met hun huiswerkvragen.

Mr. Chadd is de eerste on demand huiswerkapp ter wereld.Het gebruik van de app werkt erg simpel. De app is via Google Play en de Appstore te downloaden en de gebruiker kan aangeven over welk vak hij of zij een vraag wil stellen. Na het stellen van de vraag wordt de gebruiker binnen 10 seconden gekoppeld aan een coach. De coaches van Mr. Chadd zijn universitaire studenten die uitblinken in het vak waarin zij hulp bieden en worden op voorhand getoetst op didactische vaardigheden. De gebruiker van de app krijgt niet alleen een passend antwoord op zijn vraag maar ook handvatten aangereikt om het voortaan zelf te kunnen.

De app biedt een uitkomst op de momenten waar de ouder zijn kind niet kan ondersteunen. Zo is gebleken uit onderzoek van PHD- studente Mariola Gremmen (24) dat ouders hun kinderen graag willen helpen met hun huiswerk maar dit soms gewoonweg niet kunnen. De ouders die deel hebben genomen aan dit onderzoek geven aan dat hun kennis soms niet ' up to date is' of dat ze moeite hebben met bepaalde vakken, zoals Wiskunde of Latijn. Deze kinderen kunnen voortaan met hun vraag terecht bij de coaches van Mr. Chadd.

Mr. Chadd is in 2015 opgericht door Jan Kuipers (26) en onderwijskundige Kim van der Esch (29). Afgelopen jaar heeft de app een succesvol pilot jaar gedraaid en heeft nu al meer dan 38.000 gebruikers. Dit succes is onlangs bekroond door de jury van de Accenture Innovation Awards, waar Mr. Chadd als winnaar werd verkozen binnen de categorie 'Skills to Succeed'.

VIDEO:

Geplaatst in:

Voor meer informatie over dit persbericht of een interview kunt u contact opnemen met Kim van der Esch, Algemeen Directeur van Mr. Chadd, telefoonnummer 06-54758360

Mr. Chadd

plaats:
Groningen

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234