ReLicense benoemt regionaal directeur voor Benelux

WÖRTHSEE, Duitsland en ENSCHEDE, Nederland, November 14, 2016 /PRNewswire/ --Voor regionale ondersteuning van de groeiende Europese markt voor tweedehands software  
Om de groei te ondersteunen en klanten en potentiele klanten in Benelux verder te helpen, heeft ReLicense AG Jarno Claassen benoemd in de nieuwe functie van Regional Manager Benelux.
Harry Voortmann, CEO bij ReLicense AG: "We zijn blij dat we Jarno Claassen, een doorgewinterde expert op het gebied van zakelijke software, hebben aangetrokken voor de belangrijke Benelux-regio. Dankzij zijn expertise, die verder reikt dan de klassieke toeleveringsketen voor zakelijke software, zal hij een belangrijke bijdrage leveren aan onze strategie voor Benelux en Europa."
Jarno Claassen: "De markt voor het kopen of verkopen van gebruikte en overtallige software is een van de snelst groeiende segmenten voor eindeloos softwaregebruik in Benelux en Europa. ReLicense was met zijn kennis van de markt de enige keuze in Europa."
Claassen (37), Nederlander van geboorte,  heeft meer dan tien jaar ervaring op het gebied van productmarketing en verkoop voor hi-techbedrijven. Hij was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van belangrijke strategische accounts, met name op het gebied van softwareverkoop. Claassen behaalde een graad in bedrijfstechniek aan de Universiteit Utrecht. Naast zijn successen op het gebied van ondernemerschap verwierf hij ook een naam in de internationale sportwereld - met name als lid van het Nederlandse team tijdens het WK zeilen in 2004 en 2005.
De markt voor tweedehandse zakelijke software  
Na de uitspraak van het Europese Hof van Justitie inzake tweedehands software, op 3 juli 2012, ontwikkelde de hoofdzakelijk Duitse en Britse markt voor gebruikte software zich tot een Europese markt. Steeds meer bedrijven kiezen, gesteund door gegarandeerde compliance, voor de financiele voordelen en verkopen overtallige licenties of kopen tweedehands software tegen gunstige prijzen. Omdat de voordelen van gebruikte software niet meer kunnen worden genegeerd - bedrijven kunnen naar schatting alleen al met tweedehands volumelicenties van Microsoft jaarlijks EUR 1 miljard besparen - hebben ook grote ondernemingen gekozen voor de markt voor tweedehands software. In het verleden domineerden kleine en middelgrote bedrijven (d.w.z. 50 tot 5.000 ICT-klanten)  de vraag en het aanbod voor tweedehands software. Grote ondernemingen (d.w.z. 5.000 tot 100.000 ICT-klanten) versnellen de groei nog verder en zorgen dat gebruikte softwarelicenties gemeengoed worden.
ReLicense AG werd in 2008 opgericht door vier aandeelhouders met decennialange ervaring en leiderschap in de ICT-sector en is al sinds 2005 actief op de markt voor tweedehands software. Minder dan een jaar na de oprichting begon het bedrijf zijn grenzen te verleggen naar andere Europese landen. Inmiddels heeft ReLicense AG klanten in de meeste landen binnen de Europese Unie/Europese Economische Ruimte. Ervaren lokale medewerkers die negen Europese talen spreken (moedertaal of erin afgestudeerd), bedienen klanten in Benelux, Centraal-Europa, Italie, Polen, Scandinavie en het Verenigd Koninkrijk. De volgende stap in de Europese uitbreiding betreft Frankrijk en Spanje.
Contactpersoon voor de media: Dr. Walter Glogauer +49-171-6145494  ReLicense AG

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234