Automotive startup Top 3: Argus Cyber Security, EverCharge en PolySync

Uitzonderlijke bedrijven krijgen op woensdag 16 november een live mentorsessie van de befaamde investeerder Bill Tai tijdens AutoMobility LALOS ANGELES, 11 november 2016 /PRNewswire/ -- AutoMobility LA(TM) [http://www.automobilityla.com/], de bundeling van LA Auto Show's Connected Car Expo® en haar Press & Trade Days, maakte vandaag bekend dat Argus Cyber Security [https://argus-sec.com/], EverCharge [http://evercharge.net/], en PolySync [https://polysync.io/] in de top drie staan van de Top Ten Automotive Startups(TM)-competitie 2016. De drie startups krijgen een live mentorsessie van de legendarische Silicon Valley-investeerder Bill Tai. Deze sessie zal op woensdag 16 november om 16:20 uur plaatsvinden in het Technologiepaviljoen dat is gelegen op de campus van het Los Angeles Convention Center.

Argus Cyber Security, EverCharge, en PolySync zijn gekozen uit de meer dan 100 aanmeldingen voor de Top Ten Automotive Startups 2016. Deze uitzonderlijke bedrijven vielen op door hun innovatieve gebruik van vooruitstrevende technologie ten dienste van beter transport en mobiliteitsbehoeften in de toekomst.

Als het gaat om het oplossen van toekomstige mobiliteitsproblemen heeft elk van de drie geselecteerde bedrijven een opvallend verschillende benadering, met specialisaties in cybersecurity, EV-infrastructuur en technologie voor autonoom rijden - allemaal hoekstenen van de volgende generatie vervoer. Argus Cyber Security is geselecteerd vanwege haar innovatieve turn-key beveiligingsoplossingen, die commerciële voertuigen, wagenparken en aftermarket connectiviteitsplatforms beschermen tegen cyberaanvallen en -inbreuken. Dit is een grote zorg binnen de connected car-beweging. EverCharge wil het bezit van elektrische voertuigen voor iedereen toegankelijk maken. Doel van het bedrijf is de installatie en het beheer van EV-oplaadsystemen in appartementencomplexen en flatgebouwen, met name in stedelijk gebied. PolySync tot slot is gekozen vanwege haar platform voor autonome voertuigen, dat fungeert als een besturingssysteem ter versnelling van de ontwikkeling, het testen en de implementatie van technologieën voor autonoom rijden.

"Argus Cyber Security, EverCharge en PolySync vielen op te midden van een zeer indrukwekkende verzameling bedrijven tijdens onze Top Ten Automotive Startups-competitie dit jaar. Wij zijn zeer verheugd om de winnaars live vanaf het podium het mentorschap van Bill Tai te kunnen aanbieden," aldus Lisa Kaz, President en CEO van LA Auto Show en AutoMobility LA. "Elk van deze bedrijven heeft diensten en producten ontwikkeld die volgens ons van groot belang zijn voor de toekomst van mobiliteit. We kijken er naar uit ze de komende jaren te zien groeien."

In aansluiting op de live mentorsessie, krijgt één startup de unieke mogelijkheid om aanwezig te zijn bij de slotviering van de Extreme Tech Challenge (XTC) 2017, een internationaal gerenommeerde tech-competitie die plaatsvindt op Necker Island. Daar krijgt de startup verdere begeleiding en instructie van het XTC-team, sponsoren en andere deelnemers. Het XTC-jurypanel bestaat naar verwachting onder meer uit speciaal jurylid en eigenaar van Necker Island, Sir Richard Branson.

De Top Ten Automotive Startups(TM)-competitie van AutoMobility LA, waarvan dit jaar de tweede editie plaatsvindt, huldigt de populairste startups met het grootste potentieel de automotive, transport- en mobiliteitssector vorm te geven, en onderscheidt hen met erkenning en aandacht voor 4.500 media en meer dan 20.000 van de meest invloedrijke gedachtenleiders binnen de branche, waaronder autoproducenten, tech-titanen, ontwerpers, ontwikkelaars, investeerders, handelaren, overheidsfunctionarissen, analisten etc. Dit jaar waren er meer dan 100 aanmeldingen voor de competitie. Deze editie kende zeer uiteenlopende finalisten, waaronder ʹrideshareʹ-oplossingen, opvouwbare voertuigen voor voetgangers, veiligheidstechnologieën voor eerstehulpverleners, en service op aanvraag van monteurs.

De Top Ten-finalisten zijn geselecteerd door de Raad van Advies van AutoMobility LA, bestaande uit bestuursleden van Aeris Communications, Elektrobit, Ellis and Associates, General Electric, Google, Itron, Local Motors, Lyft, Nokia Growth Partners, NVIDIA, Pandora en Strategy Analytics.

Bezoekers kunnen zich vanaf 13 november ter plekke registreren voor AutoMobility LA (14 t/m 17 nov) in het Los Angeles Convention Center. Kijk voor tijden en specifieke locaties op automobilityla.com [http://automobilityla.com/].

Over de Los Angeles Auto Show en AutoMobility LADe Los Angeles Auto Show (LA Auto Show®), opgericht in 1907, is ieder jaar de eerste grote Noord-Amerikaanse autoshow van het seizoen. In 2016 zijn de Press & Trade Days van de show gefuseerd met de Connected Car Expo (CCE) om AutoMobility LA(TM) te worden. Het is de eerste beurs van de industrie die de technologie- en de automotivebranches convergeert om nieuwe producten en technologieën te lanceren en om te discussiëren over de meest prangende kwesties met betrekking tot de toekomst van vervoer en mobiliteit. AutoMobility LA 2016 vindt plaats in het Los Angeles Convention Center van 14 tot en met 17 november. De LA Auto Show is geopend voor het publiek van 18 tot en met 27 november. AutoMobility LA is de plaats waar de nieuwe auto-industrie zaken voor elkaar krijgt, baanbrekende producten onthult en strategische bekendmakingen doet aan media van over de hele wereld. De LA Auto Show wordt gesteund door de Greater L.A. New Car Dealer Association en wordt uitgevoerd door ANSA Productions. Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en informatie over de show, volg LA Auto Show op Twitter via twitter.com/LAAutoShow [https://twitter.com/LAAutoShow], via Instagram op https://www.instagram.com/laautoshow/ [https://www.instagram.com/laautoshow/] of op Facebook via https://www.facebook.com/LAAutoShow [https://www.facebook.com/LAAutoShow] en meld je aan voor alerts via http://www.laautoshow.com/ [http://www.laautoshow.com/]. Kijk voor meer informatie over AutoMobility LA op http://www.automobilityla.com [http://www.automobilityla.com/].

AutoMobility LA(TM), Top Ten Automotive Startups (TM) , Connected Car Expo®, LA Auto Show® en Los Angeles Auto Show(TM) zijn het exclusieve eigendom van ANSA Productions, Inc.

Mediacontacten: Breanna Buhr/Sanaz MarbleyJMPR Public Relations 818-992-4353bbuhr@jmprpublicrelations.com [mailto:bbuhr@jmprpublicrelations.com] smarbley@jmprpublicrelations.com [mailto:smarbley@jmprpublicrelations.com]


AutoMobility LA


Web site: http://www.automobilityla.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234