Darling Ingredients Inc. Maakt haar Financiële Resultaten in het Derde Kwartaal van 2016 Bekend: Agressieve Schuldvermindering en Beheer van Internationale Volatiliteit van Grondstoffen en Uitdagingen voor het Voedingssegment

IRVING, Texas, 10 november 2016 /PRNewswire/ --

Hoogtepunten in het Derde Kwartaal van 2016-- Netto opbrengst van $28,7 miljoen, of $0,17 per GAAP-verwaterd aandeel
-- Omzet van $853,9 miljoen
-- Aangepaste EBITDA van $106,2 miljoen
-- Margeverhoging getemperd door uitdagingen in de productie in het
Voedingssegment en inventarisaanpassingen
-- De record graanoogst zorgde voor lagere prijzen van de eindproducten
voor globale vetten en een overaanbod van eiwitten
-- Diamond Green Diesel ('DGD') zorgt voor sterkste winst tot op heden
-- Solide kasstroomgeneratie met agressieve schuldvermindering van $60
miljoen

Darling Ingredients Inc. , een wereldleider in het omzetten van eetbare en niet-eetbare biologische voedingsstoffen in een groot aantal ingrediënten en speciale producten voor klanten in de farmaceutische, voedings-, huisdiervoeding-, dierenvoeder-, industriële, brandstof-, bio-energie- en meststoffenindustrieën, heeft vandaag haar financiële resultaten aangekondigd voor het derde kwartaal dat op 1 oktober 2016 eindigde.

In het derde kwartaal van 2016 bedroeg de netto omzet van het bedrijf $853,9 miljoen, vergeleken met een netto omzet van $853,8 miljoen in het derde kwartaal van 2015. De netto opbrengst van Darling in de drie maanden die op 1 oktober 2016 eindigden, bedroeg $28,7 miljoen, oftewel $0,17 per verwaterd aandeel, vergeleken met een netto verlies van ($9,1) miljoen, oftewel ($0,06) per verwaterd aandeel in het derde kwartaal van 2015. De toename van de netto opbrengst kan vooral worden toegeschreven aan de hogere inkomsten van DGD dankzij de inclusie van het belastingkrediet van de blenders dat niet beschikbaar was op het einde van het derde kwartaal van 2015, de hogere waarden van het Hernieuwbare Identificatienummer ("RIN") en een voordeel op het gebied van de inkomstenbelasting. De aangepaste EBITDA voor Darling voor de periode van drie maanden tot en met 1 oktober 2016 bedroeg $106,2 miljoen, vergeleken met de aangepaste EBITDA van $106,1 miljoen voor de periode van drie maanden tot en met 3 oktober 2015.

Randall C. Stuewe, Voorzitter en Uitvoerend Directeur van Darling Ingredients Inc., zei, "We gaan verder met de uitvoering van onze strategisch plan om onze hefboomwerking te verminderen en te groeien terwijl we tegelijkertijd het hoofd bieden aan de belangrijke volatiliteit in veel van onze markten. Zoals verwacht hebben we lagere resultaten in ons segment Diervoederingrediënten gezien de record oogsten in Noord-Amerika die een impact hadden op de wereldwijde prijs voor vetten en eiwitten. Met een sterk tonnage zijn we erin geslaagd om de prijsvolatiliteit enigszins te compenseren en ons model ondergaat een aanpassing aan de lagere waarden van de eindproducten. De teleurstellende resultaten in het voedselsegment hebben ook te maken met een aantal andere factoren, waaronder de jaarlijkse grote turnarounds van de fabrieken en de slapte in China die voor een compressie van de margeverhoging zorgde. Ons Brandstoffensegment was seizoensgebonden en bleef goed presteren, met een sterke vraag naar grondstoffen voor biobrandstoffen in Europa. We zijn van plan om de marktvolatiliteit verder op te volgen in het vierde kwartaal en om de goede dynamiek verder te zetten in 2017."-- Diervoederingrediënten - EBITDA van $78,9 miljoen (sequentiële daling
van 5,5%); Omzet van $531,4 miljoen (sequentiële daling van 2,1%);
Bruto marge van $117,8 miljoen (sequentiële daling van 7,1%); Verwerkte
grondstof sequentieel onveranderd.
-- Voedselingrediënten - EBITDA van $25,3 miljoen (sequentiële daling van
32,4%); Omzet van $262,0 miljoen (sequentiële daling van 3,7%); Bruto
marge van $50,7 miljoen (sequentiële daling van 12,3%); Verwerkte
grondstof sequentiële daling van 3,7%.
-- Brandstofingrediënten - EBITDA van $12,9 miljoen (sequentiële daling
van 6,5%); Omzet van $60,4 miljoen (sequentiële daling van 3,0%); Bruto
marge van $14,2 miljoen (sequentiële daling van 9,0%); Verwerkte
grondstof sequentiële daling van 3,3%.
-- Joint Venture Diamond Green Diesel - EBITDA van $45,0 miljoen op niveau
van entiteit, $22,5 miljoen aandeel van Darling; laatste engineering
klaar voor uitbreiding installaties, naar verwachting zullen de
bouwwerken gereed zijn in het begin van het tweede kwartaal van 2018.


Neem voor meer informatie contact op
met:

Melissa A. Gaither, VP IR and Global
Communications Email : mgaither@darlingii.com

251 O'Connor Ridge Blvd., Suite 300,
Irving, Texas 75038 Tel.: 972-281-4478

Darling Ingredients Inc.


Web site: http://www.darlingii.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234