Cursus moet groeiend gebrek aan zorgkennis verhelpen

Het aantal mensen dat afhankelijk wordt van de zorg neemt toe, maar het aantal mensen dat zorg kan verlenen groeit niet mee. Dit blijkt uit het rapport 'Arbeid in Zorg en Welzijn, Jeugdzorg en Kinderopvang 2015', dat inzicht geeft in de stand van zaken op de arbeidsmarkt in de zorgsector. Om dit probleem op te lossen hebben Buurtzorg Nederland en Livis een cursus ontwikkeld die de nodige kennis en vertrouwen moet geven aan deelnemers die voor anderen willen zorgen.

Tijdens de cursus worden de belangrijkste onderwerpen behandeld waar mensen die zorgen voor naasten mee te maken krijgen. Onderwerpen als Persoonlijke verzorging, Voeding, Mobiliteit (veilig tillen), Medicatie, Ziekenkamer en Wet- en Regelgeving komen hierin aan de orde.

"Onze wijkverpleging komt steeds meer mensen tegen die behoefte hebben aan specifieke kennis. In een aantal regio's in Nederland geven onze mensen op lokaal niveau al dit soort cursussen. Deze ervaring kunnen we landelijk uitstekend gebruiken en het past helemaal in ons streven om de zorg thuis te versterken. Wij delen deze kennis graag als we daarmee kunnen bijdragen aan de zelfstandigheid en kwaliteit van leven van onze cliënten en hun naasten." aldus Kety de Kwaasteniet van Buurtzorg.

"Voor EHBO en BHV trainingen hebben wij al een landelijk dekkend netwerk waarmee we door heel Nederland trainingen geven. Er is een groeiende groep Nederlanders die zorgt voor een ander. Dit is een logische uitbreiding van ons portfolio met cursussen die je voor een ander doet" aldus Ingeborg van der Eijk van Livis.

In het eerste kwartaal van 2017 wordt de pilot uitgevoerd, die bestaat uit een e-learning gecombineerd met drie praktijkbijeenkomsten. Indien succesvol wordt dit algemene deel uitgebreid met meer specifieke onderwerpen zoals omgaan met ALS, hersenbeschadiging, dwarslaesie, dementie of alzheimer.

Zie rapport 'Arbeid in Zorg en Welzijn, Jeugdzorg en Kinderopvang 2015 in de bijlage.

Geplaatst in:

Buurtzorg levert met kleine teams persoonlijke verzorging en verpleging thuis. Contact Kety de Kwaasteniet, 0653 633 176

Livis is een 100% dochter van RTL Ventures en de grootste online aanbieder van EHBOcursussen en BHV veiligheidstrainingen voor de zakelijke en consumentenmarkt in Nederland. Contact Ingeborg van der Eijk, 010 4230600

Livis

plaats:
Rotterdam
website:
http://www.livis.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234