Seksspeeltjes de trend voor Singles' Day in Nederland

VEENDAM, 20161110 -- Jezelf verwennen met een cadeautje is hét idee van Singles' Day. Dat Nederlandse vrijgezellen deze gedachte dit jaar erg letterlijk nemen, is te zien aan een sterke toename van verkochte seksspeeltjes in aanloop naar deze feestdag. Dit blijkt uit cijfers van online erotiekshop EasyToys.

Singles' Day lijkt steeds meer aan te slaan in Nederland. Deze Chinese feestdag ter ere van vrijgezellen werd hier nog maar twee jaar geleden door grote modeketens als Zara en ASOS geïntroduceerd, maar lijkt Nederland nog sneller te veroveren dan het Amerikaanse Black Friday. In de erotiekbranche is deze, enigszins onverwachte, trend goed merkbaar.

"Met name luchtdruk vibrators voor vrouwen zijn de laatste dagen zo populair geworden dat we de vraag nog maar net kunnen bijbenen, maar ook masturbators voor mannen doen het erg goed op het moment", vertelt EasyToys directeur Eric Idema. "Omdat we onze speeltjes ook aan China leveren wisten we al wat de potentie van deze dag zou kunnen zijn, maar dat Singles' Day nu al zo populair zou zijn in Nederland en in andere Europese landen, kwam ook voor ons als een verrassing".

Opvallend detail is dat Singles' Day, net als Black Friday, zich kenmerkt door hoge kortingen en aanbiedingen op de dag zelf, en niet specifiek in de dagen voor de feestdag. Volgens Idema zou dit een teken kunnen zijn dat Singles' Day als meer gezien wordt dan alleen maar een commercieel festijn, maar misschien een soortgelijke status kan krijgen als Valentijnsdag, "maar dan om jezelf te verwennen natuurlijk", glimlacht hij.

Best verkopende toys
Het populairste speeltje voor vrouwen blijkt de luchtdruk vibrator te zijn met een toename in verkopen van zo'n 240 procent in de eerste tien dagen van november. Dit type seksspeeltje voor vrouwen stimuleert de clitoris met luchtdrukgolven en werkt daarmee op een andere manier dan traditionele vibrators.Vrouwen lijken Singles' Day aan te grijpen om dit relatief dure seksspeeltje aan zichzelf cadeau te doen en te proberen.

Andere goedlopende producten voor vrouwen zijn de meer traditionele seksspeeltjes zoals G-Spot en Tarzan vibrators die elk bijna een verdubbeling in het aantal verkopen laten zien. Onder mannen zijn masturbators het populairst met een verkoopstijging van 167 procent tot 10 november.

EDC Internet

plaats:
VEENDAM

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234