Arq Herfstsymposium DSM-5: Nieuw, maar ook beter?

In 2017 gaan psychologen en psychiaters wereldwijd werken met het nieuwe Handboek voor psychische stoornissen – DSM-5. Arq Academy, onderdeel van Arq Psychotrauma Expert Groep organiseert op vrijdag 25 november in Diemen een groot symposium voor hulpverleners over het gebruik van DSM-5.

Het gebruik van DSM-5 roept veel vragen op die tijdens het Arq Herfstsymposium aan bod komen. Wat gaat er eigenlijk veranderen, wat zijn de nadelen en voordelen en zijn er alternatieven?

Onder voorzitterschap van Ruud Jongedijk, psychiater en directeur bij Stichting Centrum ’45, partner in Arq, zullen vooraanstaande sprekers zoals prof. Dr. Michiel Hengeveld, drs. Wilma Boevink en prof. Dr. Denny Borsboom ingaan op bovenstaande vragen.

In de middag zijn er verschillende workshops. Boom Uitgeverij stelt de online versie van DSM-5 ter beschikking, zodat deelnemers aan de workshops ter plekke kunnen werken met de DSM-5. Bovendien krijgt iedereen een 48-uurs gebruikerscode waarmee men thuis verder kan oefenen.

Meer informatie over de sprekers en het programma van het Arq Herfstsymposium is te vinden op www.cogis.nl/ArqHerfstsymposiumDSM-5

Geplaatst in:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kirsten Ruter – 0626726734 / k.ruter@arq.org

Over Arq Psychotrauma Expert Groep
Arq Psychotrauma Expert Groep is een groep van instellingen en organisaties die zich bezighoudt met de gevolgen van schokkende gebeurtenissen en psychotrauma. Elke partner in Arq is expert op een deelterrein. Samen staan de partners in Arq voor kennisontwikkeling en kennisoverdracht, begeleiding en behandeling, preventie en ondersteuning. Voor individu, organisaties en samenleving.

Arq Academy is het opleidingsinstituut van Arq en verzorgt de kennisoverdracht in de vorm van opleidingen, workshops, conferenties, symposia, referaten en supervisie.

Arq Psychotrauma Expert Groep

plaats:
Diemen
website:
http://www.arq.org

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234