Green Car Journal maakt finalisten bekend voor Green Car of the Year® 2017

Winnaar van de 12e jaarlijkse onderscheiding wordt op 17 november onthuld tijdens AutoMobility LA(TM)LOS ANGELES, 8 november 2016 /PRNewswire/ -- Green Car Journal [http://greencarjournal.com/] heeft vandaag de vijf finalisten bekendgemaakt voor haar prestigieuze Green Car of the Year(® )award 2017. De modellen die dit jaar meedingen zijn de BMW 330e, Chevrolet Bolt, Chrysler Pacifica, Kia Optima en de Toyota Prius Prime. De winnaar wordt op donderdag 17 november om 8:25 plaatselijke tijd bekendgemaakt in het Technologiepaviljoen op het Los Angeles Convention Center, tegelijk met andere bekendmakingen over groen vervoer.

Al langer dan 10 jaar zijn jaarlijks steeds meer autoʹs in aanmerking genomen voor het Green Car of the Year(® -)programma. Dit weerspiegelt de groeiende inspanningen van de sector om nieuwe voertuigen te leveren met een hogere efficiëntie en minder milieu-impact. Sinds de bekendmaking van de eerste winnaar in 2005 heeft Green Car Journal de belangrijkste "groene" voertuigen ieder jaar geëerd tijdens de LA Auto Show (en nu AutoMobility LA).

"De Green Car of the Year®-finalisten van dit jaar vertegenwoordigen duidelijk het huidige momentum van elektrificatie in de auto-industrie," aldus Ron Cogan, Redacteur en Uitgever van Green Car Journal en GreenCarJournal.com [http://www.greencarjournal.com/]. "Of het nu gaat om volledig elektrisch, hybride, plug-in hybride of een combinatie hiervan plus conventionele benzinemotoren in een serie modellen, op het moment beschouwen autoproducenten elektrificatie als een essentiële technologie voor huidige en toekomstige hoogefficiënte modellen."

De Finalisten:

BMW 330e iPerformance De BMW 330e iPerformance voegt een plug-in hybride aandrijfsysteem toe aan de BMW 3 Serie. Het gebruik van een elektrische motor met de BMW TwinPower Turbo inline 4-cylinder benzinemotor resulteert in een totaal vermogen van 248 pk en 310 lb-ft torque (420,3 Nm). De BMW 330e iPerformance trekt op van 0 naar 60 mijl per uur (mph) in 5.9 seconden (van 0 naar 100 km/h in 6,1 seconden) en heeft een topsnelheid van 140 mph (225 km/h). Puur elektrisch rijden kan tot een snelheid van 75 mph (120 km/h) met een bereik van ongeveer 14 mijl (22 kilometer) en een gecombineerde brandstofefficiëntie van 71 MPGe (30 km/l) bij het rijden op accuʹs.Chevrolet BoltDe elektrische Bolt heeft naar schatting van het Amerikaanse Agentschap voor milieubescherming EPA (Environment Protection Agency) een bereik van 238 mijl (450 kilometer) op een volle accu en is daarmee het eerste elektrische productievoertuig met een bereik groter dan 200 mijl (325 kilometer). De Bolt beschikt over een scala aan geavanceerde connected-technologieën die zijn ontworpen voor de verbetering en personalisatie van de rijervaring. Met de ʹRegen on Demandʹ-functie kan de bestuurder een paddle op het stuurwiel gebruiken voor wat agressiever regeneratief remmen en mindert zo vaart zonder het rempedaal te gebruiken, en brengt tegelijk elektrische energie over naar de accu.

Chrysler Pacifica De Chrysler Pacifica heeft meerdere versies, waaronder de LX, Touring, Touring L en de Touring L Plus. Deze innovatieve minibus heeft de allereerste plug-in hybride in zijn soort en levert een knappe efficiëntie van 80 MPGe (28 km/l), een elektrische actieradius van 30 mijl (50 kilometer) en een totaal bereik van 530 mijl (850 kilometer) met het batterijvermogen en de V6 gecombineerd. Dit plug-in hybridemodel kan heel handig slechts twee uur worden opgeladen met een eenvoudig verkrijgbare 240 Volt autolader. De Pacifica heeft handsfree schuifdeuren en een laadplatform voor optimaal gebruiksgemak.

Kia Optima De gestroomlijnde vormgeving en aangename prestaties van de Kia Optima 2017 komen terug in de hele modellenserie van 2017. De Optima Hybrid en Plug-in Hybrid 2017 zijn nieuwe toevoegingen die een elektrische motor en een nieuwe 2.0 liter GDI 4-cylinder benzinemotor op een intelligente manier combineren met een gewenste brandstofefficiëntie en een bevredigende rijervaring als resultaat. De Plug-in Hybride gebruikt een groter accupakket dan de standaard hybride waardoor er tot wel 27 mijl (45 kilometer) volledig elektrisch kan worden gereden voordat het plug-in-model terugschakelt naar de efficiënte hybride modus.

Toyota Prius Prime De Prius Prime is Toyotaʹs evolutie van de Prius Plug-In, die niet in het volledig vernieuwde model Prius van vorige jaar zat. Dit nieuwe model plug-in 2017 heeft een accu met een elektrisch bereik van maximaal 22 mijl (35 kilometer), het dubbele van de originele Prius plug-in. Het behoudt het kenmerkende silhouet van de laatste generatie Prius en er worden unieke stylingelementen toegevoegd aan het exterieur waarmee het model zich onderscheidt. Vanbinnen onderscheidt de Prius Prime zich met een 11,6-inch touchscreen.

De Green Car of the Year® wordt gekozen door een meerderheid van stemmen door een gerenommeerde jury die, naast de beroemde autoliefhebber Jay Leno, bestaat uit leiders van bekende organisaties op het gebied van milieu en efficiëntie, waaronder Jean-Michel Cousteau, President van Ocean Futures Society; Matt Petersen, Bestuurslid van Global Green USA; Dr. Alan Lloyd, President Emeritus van de International Council on Clean Transportation; Mindy Lubber, President van CERES; en Kateri Callahan, President van de Alliance to Save Energy.

Tijdens de beoordelingsprocedure hebben redacteuren van Green Car Journal alle voertuigen, brandstoffen en technologieën in overweging genomen en het grote aantal mogelijke kandidaten teruggebracht tot de laatste vijf. De finalisten zijn geselecteerd op basis van hun prestaties in het hoger leggen van de lat voor milieuprestatie. Bij de keuze zijn vele factoren meegewogen, zoals efficiëntie, prestatiekarakteristieken, 'nieuwheid', betaalbaarheid en algemeen milieueffect. Beschikbaarheid voor de massamarkt is belangrijk om ervoor te zorgen dat de onderscheiden modellen ook daadwerkelijk een verschil kunnen maken in de milieu-impact. De finalisten moeten op 1 januari van het wedstrijdjaar beschikbaar zijn voor de verkoop.

Geïnteresseerden die de bekendmaking van de Green Car of the Year® 2017 persoonlijk willen bijwonen kunnen zich nu registreren voor AutoMobility LA. Alle aanwezigen kunnen getuige zijn van de voertuigdebuten van dit jaar en hebben toegang tot een gloednieuw Technologiepaviljoen dat is gelegen buiten het Los Angeles Convention Center. Ga voor meer informatie over AutoMobility LA of registratie voor de show naar http://automobilityla.com [http://automobilityla.com/].

Over Green Car of the Year(® )Sinds 1992 wordt Green Car Journal beschouwd als de toongevende autoriteit op het gebied waar autoʹs, energie en milieu elkaar overlappen. De GCOY-award is een belangrijk onderdeel van Green Car Journalʹs missie om ecologische vooruitgang in de auto-industrie onder de aandacht te brengen. GreenCarJournal.com [http://www.greencarjournal.com/] presenteert online 'groene auto'-artikelen met de nadruk op connectiviteit. Green Car of the Year(®) is een geregistreerd handelsmerk van Green Car Journal en RJ Cogan Specialty Publications Group, Inc.

Hashtag: #GreenCarJournal

Over de Los Angeles Auto Show en AutoMobility LA

De Los Angeles Auto Show (LA Auto Show®), opgericht in 1907, is ieder jaar de eerste grote Noord-Amerikaanse autoshow van het seizoen. In 2016 zijn de Press & Trade Days van de show gefuseerd met de Connected Car Expo (CCE) om AutoMobility LA(TM) te worden. Het is de eerste beurs van de industrie die de technologie- en de automotivebranches convergeert om nieuwe producten en technologieën te lanceren en om te discussiëren over de meest prangende kwesties met betrekking tot de toekomst van vervoer en mobiliteit. AutoMobility LA 2016 vindt plaats in het Los Angeles Convention Center van 14 tot en met 17 november, met verschillende voertuigdebuten van producenten. De LA Auto Show is geopend voor het publiek van 18 tot en met 27 november. AutoMobility LA is de plaats waar de nieuwe auto-industrie zaken voor elkaar krijgt, baanbrekende producten onthult en strategische bekendmakingen doet aan media van over de hele wereld. De LA Auto Show wordt gesteund door de Greater L.A. New Car Dealer Association en wordt uitgevoerd door ANSA Productions. Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en informatie over de show, volg LA Auto Show op Twitter via twitter.com/LAAutoShow [https://twitter.com/LAAutoShow], via Instagram op https://www.instagram.com/laautoshow/ [https://www.instagram.com/laautoshow/] of op Facebook via https://www.facebook.com/LAAutoShow [https://www.facebook.com/LAAutoShow] en meld je aan voor alerts via http://www.laautoshow.com/ [http://www.laautoshow.com/]. Kijk voor meer informatie over AutoMobility LA op http://www.automobilityla.com [http://www.automobilityla.com/].

Hashtag: #AutoMobilityLA

AutoMobility LA(TM), Connected Car Expo®, LA Auto Show® en Los Angeles Auto Show(TM) zijn het exclusieve eigendom van ANSA Productions, Inc.

Mediacontacten: Sanaz Marbley/Natalie HamlinJMPR Public Relations, Inc.(818) 992-4353 smarbley@jmprpublicrelations.com [mailto:smarbley@jmprpublicrelations.com] nhamlin@jmprpublicrelations.com [mailto:nhamlin@jmprpublicrelations.com]


Los Angeles Auto Show


Web site: http://www.laautoshow.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234