Bergbeklimmer Evert Heintz daagt lezer uit na bijna-doodervaring

Na een bijna-doodervaring daagt bergbeklimmer Evert Heintz de lezer uit het heft in eigen hand te nemen.

"Plotseling sloeg de grond onder mijn voeten weg en viel ik de diepte in. Tijdens mijn val belandde ik op een sneeuwbrug die mijn leven heeft gered, want de gletsjerspleet was minstens 50 meter diep." (uit: Evert Heintz, Een leven lang flow)

Toen bergbeklimmer Evert Heintz in de zomer van 2002 tijdens het bergbeklimmen 15 meter diep viel in een gletsjerspleet, zweefde hij twee uur letterlijk tussen leven en dood. Eén misstap en hij had het niet kunnen navertellen. In plaats van in paniek te raken, ondernam hij actie en kwam er op eigen kracht uit. Na deze bijna-doodervaring leerde hij anders te kijken naar zijn energie. De opgedane inzichten en ervaring werkte hij uit tot het vitaliteitsmodel De Piramide van Inzicht(r). In zijn boek daagt Heintz de lezer uit het heft in eigen hand te nemen om zo de kwaliteit van je leven te verhogen. Met oefeningen en concrete handvatten om direct in praktijk te brengen, zowel thuis als op je werk.

Dit boek is geen hype of zweverig verhaal. Het is een concrete manier om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor meer geluk, gezondheid en kwaliteit van je leven. Als een rode draad door het boek loopt de gedachte dat je veel meer kunt dan je denkt, zowel op fysiek, mentaal als emotioneel gebied. Maar ook hoe je kunt leren luisteren naar en vertrouwen op je intuïtie. Dat je uit de rol van 'slachtoffer' kunt stappen en 100% verantwoordelijkheid leert nemen voor je eigen ervaringen. Hoe uitdagend en vervelend de situatie ook is, je hebt altijd zelf een keuze hoe je met je eigen ervaringen omgaat.

Ga je voor je geluk of voor je gelijk? Je kunt alleen veranderen als je het lef hebt om zonder (voor)oordelen te leren kijken naar jezelf en naar de mensen met wie je te maken hebt. Vaak handelen we vanuit egobewustzijn die er voor zorgt dat we de strijd aangaan of blijven hangen in (voor)oordelen en aannames. Dit kost je als mens heel veel energie.

Het feit dat er in die zomer van 2002 voor Evert Heintz geen andere reële mogelijkheden waren, dwong hem de best mogelijke oplossing te kiezen op dat moment. Mét het risico alsnog in de diepte te vallen met de dood tot gevolg. Door toen bewust elementen van De Piramide van Inzicht(r) praktisch toe te passen, bleef hij handelen i.p.v. in paniek te raken. In het boek wordt per hoofdstuk één element behandeld en worden ervaringsverhalen en praktische oefeningen gegeven, toepasbaar op je eigen leven.

Evert Heintz (1975) groeit op in een Rotterdams ondernemersgezin, waar hij al jong leerde 'geen woorden, maar daden'. Hij studeerde aan de Universiteit voor Humanistiek, de Hogeschool voor Natuurgeneeskunde en deed een trainersopleiding van drie jaar. Vanuit zijn passie voor het bergklimmen, toerskiën en het leven richt hij zich sinds 2010 zeer succesvol als flowspecialist en inspirational speaker op het bedrijfsleven. Hij geeft training, coaching en Masterclasses over o.a. persoonlijk leiderschap, teambuilding, stressmanagement en flow aan gerenommeerde organisaties en particulieren, zowel in Nederland als in de Alpen. Met regelmaat combineert hij trainingen met uitdagende activiteiten als klimmen en abseilen om deelnemers te laten ervaren dat ze veel meer kunnen dan dat ze vaak denken. www.insightadventure.nl . Zelf blijft hij in de bergen zijn grenzen opzoeken (er staan dit najaar een aantal grote klimuitdagingen op het programma). Hij woont met zijn vrouw en twee kinderen in Heemskerk. www.eenlevenlangflow.nu

Boekgegevens Een leven lang flow:
Omvang ca. 256 pagina's, paperback
ISBN: 978 90 825530 00
Prijs: Euro 19,95

Evert Heintz is beschikbaar voor interviews
Voor meer informatie en/of het aanvragen van een interview of een recensie-exemplaar:
Odette Lafère
Odette.Lafere@medialaferes.nl / Tel +31(0)575563628 / Tmob +31(0)651273679

Bijlagen:
1. Cover boek Een leven lang FLOW
2. Inkijkpagina's Een leven lang FLOW
3. Afbeelding uit Een leven lang FLOW
4. Afbeelding uit Een leven lang FLOW

Uitgeverij Heintz

plaats:
Heemskerk

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234