Vakanties Canarische eilanden snel uitverkocht

Hoofddorp, 7 november 2016 - De vraag naar de Canarische eilanden als vakantiebestemming zal het aanbod deze winter waarschijnlijk overstijgen. Uit onderzoek van NBTC NIPO blijkt dat dit heeft te maken met onrust in bepaalde gebieden, waardoor een verschuiving in vakantiebestemmingen ontstaat. Reisorganisaties waarschuwen vakantiegangers die plannen hebben om komende winter naar de populaire eilanden te gaan op tijd hun vakantie vast te leggen.

Het aantal vakanties in de periode oktober 2015 tot maart 2016 is met zes procent toegenomen ten opzichte van diezelfde periode vorig jaar, blijkt uit het vorige week gepresenteerde onderzoek naar het reisgedrag van de Nederlandse vakantieganger door onderzoeksbureau NBTC NIPO. Volgens het onderzoek is er een duidelijke indicator dat de vakantiemarkt de crisis achter zich heeft gelaten. Niet alleen het aantal vakanties maar ook de bestedingen per reis stijgen. Duitsland was in de eerste helft van het vakantiejaar de populairste bestemming, gevolgd door Spanje en Oostenrijk Dit is volgens NBTC NIPO te verklaren door de onrust in bepaalde gebieden.

Ook in de wintermaanden is er afgelopen jaar een duidelijke verschuiving te zien waarbij met name reizen naar de Canarische eilanden zeer geliefd zijn. De boekingen voor deze winter laten wederom een sterke stijging zien naar deze populaire eilanden waardoor de reisorganisatie Neckermann Reizen nu reeds aangeeft dat deze bestemmingen zoals Gran Canaria en Tenerife wel eens snel uitverkocht zouden kunnen raken. De afgelopen jaren zijn er weinig tot geen hotelbedden bijgekomen terwijl de vraag in de winter vanuit alle Europese landen groeit.

Neckermann Reizen heeft vorig jaar winter hierop reeds ingespeeld door extra hotelcontracten af te sluiten op deze populaire eilanden. Voor komende wintermaanden heeft de reisorganisatie samen met haar internationale moederbedrijf Thomas Cook de contracten voorde populaire en goedlopende hotels nog verder uitgebreid. Ondanks deze 'voorzorgsmaatregelen' voorziet de vakantie aanbieder een schaarste omdat de vraag het aanbod waarschijnlijk zal overstijgen.

Over Neckermann
Neckermann maakt deel uit van één van de grootste reisconcerns ter wereld, Thomas Cook. Wereldwijd staan er 20.000 medewerkers voor haar klanten klaar om hen een onvergetelijke en zorgeloze vakantie te bezorgen. Ieder jaar kiezen meer dan vier miljoen mensen ervoor om met Neckermann te reizen. Neckermann vakanties kunnen geboekt worden op www.neckermann.nl via het customer contactcenter 0900-5550555 of een ANVR reisbureau. Volg ons: Facebook: Neckermann Reizen en Twitter: @NeckermannNL

Geplaatst in:

Neckermann Reizen

plaats:
Hoofddorp

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234