Pokémonpaal Kijkduin geveild voor 3.000 euro

Paal gekocht door ondernemer uit Den Haag

De veelbesproken Pokémonpaal uit Kijkduin is vanavond bij online veilinghuis Catawiki geveild voor bijna 3.000 euro. De Pokémonpaal werd eerder dit jaar in Kijkduin geplaatst toen bleek dat de badplaats in het spel 'Pokémon Go' een belangrijke rol speelde. Na wat onenigheid over de paal binnen de gemeenteraad besloot de gemeente Den Haag om de Pokémonpaal aan het einde van het strandseizoen te schenken aan scouting 'De Rimboejagers', die het mochten veilen voor de renovatie van hun clubhuis.

Volgens veilinghuis Catawiki was er veel belangstelling voor de Pokémonpaal. ''Naast veel Nederlandse bieders, zagen we ook biedingen uit Belgie en Duitsland''. De veiling was vooral op deze slotavond spannend om te volgen omdat er een ware biedstrijd ontstond tussen twee Nederlandse bieders die van geen wijken wilden weten. Daardoor klom de opbrengst op van 1.000 euro aan het begin van de avond tot uiteindelijk dus bijna 3.000 euro. Opvallend detail is dat de Pokémonpaal waarschijnlijk in de omgeving van Den Haag te zien zal blijven. Winnaar van de veiling is namelijk een anonieme ondernemer uit Den Haag. Wat hij met de paal gaat doen is nog niet bekend.

De veiling is te bekijken via: www.catawiki.nl/pokemonpaal

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met

Mark Borgman
Veilinghuis Catawiki

06-55847934

Catawiki.nl

plaats:
Den Haag Assen
website:
http://www.catawiki.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234