Guusje ter Horst reikt Fysio in Beeld award uit

Psychomatisch Fysiotherapeute Sanneke Don van Gezondheidscentrum Haarlemmermeer, is de winnaar van de Fysio in Beeld 2016. Het KNGF riep in augustus fysiotherapeuten in heel Nederland op om collega's te nomineren voor deze 'Fysiotherapeut van het jaar' prijs, een prijs voor en door fysiotherapeuten. Een vakjury selecteerde uit alle inzendingen een top drie. Daarna kon men stemmen op hun favoriete kandidaat. Sanneke Don nam het op tegen Marijke Slieker van het Profundum Instituut en Bob van Ravensberg van Fysio Barneveld.

Combinatie praktisch werken en wetenschap
Van de 3.412 stemmen gingen er 1.424 naar Sanneke. KNGF voorzitter Guusje ter Horst maakte de winnaar bekend op 4 november tijdens de Dag van de Fysiotherapeut, het jaarlijkse KNGF congres in de Fabrique in Utrecht. De jury bepaalde de top drie door te kijken naar de thema's innovatie, ontwikkeling en uitzonderlijke inzet voor het vak. Guusje ter Horst over de winnares: "Sanneke combineert praktisch werken en wetenschap. Ze bereikt een moeilijke groep op een actieve manier en steekt hier veel energie in. Ze staat vooraan om kennis te delen en over te brengen op collega's. Onmisbaar voor de fysiotherapie! Sanneke is daarmee een terechte winnares!"

Enthousiaste, actieve professional met passie voor het vak
Sanneke heeft een passie voor patiënten met een complexere problematiek als chronische pijn. Ze zet zich in voor de vaak wat uitdagendere patiënten met bijvoorbeeld burn-out, depressies of angstklachten. Ze stimuleert patiënten om te bewegen, bijvoorbeeld door zowel oude als nieuwe patiënten uit te nodigen om samen met haar aan hardloopwedstrijden mee te doen. Naast haar werk in de praktijk verzorgt Sanneke gastcolleges voor de minor 'Psychomatische benadering' aan de Hogeschool Leiden. Ook is zij betrokken als kerndocent bij de master Manuele Therapie in Rotterdam en maakt ze onderdeel uit van een groep onderzoekers die werken aan het onderzoeksprogramma chronische musculoskeletale pijn' binnen het lectoraat 'bewegen naar gezondheid' van de hogeschool Rotterdam. Sanneke is ook als predoctoraal onderzoeker aangesloten bij de Vrije Universiteit Brussel en de onderzoeksgroep Pain in Motion. De onderzoeksgroep bestaat uit onderzoekers, afkomstig uit België, Nederland, Spanje, Italië en Nieuw Zeeland, die allen wetenschappelijk onderzoek doen op het gebied van (chronische) pijn en bewegen. Als onderzoekster geeft Sanneke lezingen en heeft ze al enige publicaties op haar naam staan. De driehoek van onderwijs, onderzoek en praktijk is zo voor Sanneke compleet.

Sanneke Don: "Fantastisch! Echt een eer om de nominatie te mogen krijgen en ook helemaal om op het podium te mogen staan."

Fysio in Beeld 2017
Tijdens de volgende Dag van de Fysiotherapeut, in 2017, wordt er een nieuwe Fysio in Beeld winnaar bekend gemaakt. In de loop van 2017 krijgen fysiotherapeuten weer de kans collega's te nomineren en op hun favoriet te stemmen. www.dvdf.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Malou Tichelaar, communicatieadviseur KNGF via: 06 814 652 88.

KNGF

plaats:
Amersfoort 4 november 2016
website:
http://www.kngf.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234