Mindtree 4.2 Bluetooth® Smart IP voedt NXP Kinetis KW41Z draadloze MCU

WARREN, New Jersey en BANGALORE, India, November 3, 2016 /PRNewswire/ --

Geoptimaliseerde BlueLitE IP verlaagt kosten en verbetert time-to-market voor MCU-platforms die door BLE mogelijk gemaakt worden   

Mindtree [http://cts.businesswire.com/ct/CT?id=smartlink&url=http%3A%2F%2Fwww.mindtree.com&esheet=50791773&newsitemid=20140128005981&lan=en-US&anchor=Mindtree&index=1&md5=b40ff02e7a414fd36bb3e7ade42c25d3 ] , een wereldwijde technologische dienstverlener, kondigde vandaag aan dat zijn BlueLitE Bluetooth(R) Intellectual Property (IP) is opgenomen in de nieuwste Kinetis (R) KW41Z microcontroller (MCU) van NXP(R) Semiconductors N.V. Op 18 oktober kondigde NXP de algemene beschikbaarheid aan van de Kinetis KW41Z MCU [http://media.nxp.com/phoenix.zhtml?c=254228&p=irol-newsArticle&ID=2212518 ] - de eerste  draadloze multi-protocol MCU-oplossing in de bedrijfstak.

(Logo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20140416/681203 )De BlueLitE Link Layer van Mindtree heeft in combinatie met een unieke set van technologische componenten van NXP Semiconductors de eerste multi-protocol radio MCU van de sector afgeleverd ter ondersteuning van het gelijktijdige gebruik van IEEE(R) 802.15.4 en Bluetooth(R) low energy v4.2. Hiermee is de Kinetis KW41Z MCU ideaal voor de opkomende automatisering van gebouwen, de medische sector, het Internet der Dingen (IoT) en ook voor traditionele markten zoals wearables, afstandsbedieningen en speelgoed.

BlueLitE, de Bluetooth(R) Smart Semiconductor IP van Mindtree, is gecertificeerd door het Bluetooth Qualification Body (BQB). Het ontwerp voorziet in een beperkte ecologische voetafdruk en een zeer laag stroomverbruik. BlueLitE ondersteunt alle vaste en optionele functies van de Bluetooth-specificaties wat betreft laag stroomverbruik. Onze klanten kunnen hierdoor veelzijdige producten aanbieden en zich richten op verschillende bedrijfstakken. BlueLitE helpt OEM's van halfgeleiders om de ontwerpinspanningen en time-to-market aanzienlijk te verlagen. BlueLitE heeft geavanceerde energiebeheerfuncties geïntegreerd die eenvoudig overdraagbaar zijn binnen MCU-architecturen, verschillende RF-interfaces en OS.

"De IoT-wereld vereist dat connectiviteitsopties zoals 802.15.4 en Bluetooth Smart elkaar niet uitsluiten. Daarom is een flexibele en configureerbare IP nodig," aldus Jayanth Krishna, General Manager, Short-range Wireless, Mindtree. "De naadloze integratie van onze BlueLitE IP met andere componenten van NXP heeft in combinatie met de uitstekende samenwerking tussen de teams geleid tot een geweldige oplossing voor onze klant."

"Door de energiebesparende Bluetooth IP van Mindtree te gebruiken, hebben we een sterk geoptimaliseerde en unieke multi-protocol radio MCU ontwikkeld waarmee we ons richten op de IoT-markt," zegt Emmanuel Sambuis, Vice President Microcontrollers and Connectivity Products bij NXP Semiconductors. "Dankzij de onderliggende IP en eersteklas ondersteuning van Mindtree hebben we onze time-to-market en productontwikkelingskosten weten te verlagen en tegelijkertijd een uitzonderlijk stroomverbruik weten te bereiken. Mindtree en NXP werken ook nauw samen aan next-generation-apparaten die het voor nieuwe markten mogelijk maken om zich op Bluetooth Smart te richten."

Mindtree biedt al 17 jaar een uitgebreid portfolio aan IP-oplossingen via Bluetooth en een scala aan ontwerp-, engineering-, testing- en consultingdiensten aan verkopers van halfgeleiders en OEM's. Mindtree was het eerste bedrijf dat in aanmerking kwam voor Bluetooth Smart v4.2 en biedt een duidelijk stappenplan voor de toepassing van de v5.0 Bluetooth-specificatie. Het IP-portfolio bestaat onder meer uit gecertificeerde, aanpasbare, energiebesparende en milieuvriendelijke Silicon IP voor Bluetooth(R) Smart 4.2 en 5 en ultra-compacte, volledig gecertificeerde protocol Stack and Profiles Software. Mindtree biedt ook een compact Bluetooth Smart Mesh met vele functies, IPv6, Bluetooth(R) Smart Ready 4.0, 4.1 en 4.2 en Bluetooth(R) Classic protocol stack and profiles.

Aanvullende bronnen  


- BlueLitE 5 en 4.2 IP - Productpagina
[http://www.mindtree.com/solutions/bluetooth-technology/bluelite ]
- Mindtree Short Range Wireless Portfolio (draadloze verbindingen met een kort bereik)
[http://www.mindtree.com/solutions/bluetooth-technology ]Over Mindtree 

Mindtree [NSE: MINDTREE] levert digitale transformatie- en IT-diensten, van ideeënvorming tot uitvoering, waarmee Global 2000-klanten hun concurrenten kunnen overtreffen. MindTree, dat van meet af aan een digitaal bedrijf is geweest, hanteert een flexibele en coöperatieve benadering met betrekking tot het maken van aangepaste oplossingen voor de digitale waardeketen. Tegelijkertijd helpt onze uitgebreide expertise op het gebied van technologische diensten, infrastructuur en applicatiebeheer uw productontwikkeling te optimaliseren en uw IT om te vormen tot een strategisch middel. Of u uw bedrijf nu moet differentiëren, uw bedrijfsfuncties wilt vernieuwen of de omzetgroei wilt versnellen, wij kunnen u helpen.

Ga naar http://www.mindtree.com voor meer informatie.


 
Neem voor meer informatie contact op met: 
Debi Senapati 
Mindtree 
+91 99805 56784 
debi.senapati@mindtree.com 

Andrea Dunbeck 
Matter Communications 
+1 978 518 4555 
adunbeck@matternow.com 

Imogen Nation 
Hotwire 
+44 20 7608 4675 
imogen.nation@hotwirepr.com  Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20140416/681203
Mindtree

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234