IOI Loders Croklaan wint de "Good Practice Award NL"

Wormerveer, 3 november 2016

Goede Praktijken Competitie
Op 1 november heeft de uitreiking plaatsgevonden door het Europees Agentschap voor Veiligheid en Gezondheid. De competitie is onderdeel van de Europese campagne 'Healthy Workplaces for All Ages'. In 2017 vertegenwoordigt IOI Loders Croklaan Nederland voor de Europese verkiezing.

HR Manager Erica van Dijk is trots op het resultaat dat door de medewerkers is gerealiseerd: "De Good Practice Award is een motiverende prijs die ons aanmoedigt om de inzet voor Duurzame Inzetbaarheid de komende jaren verder te ontwikkelen'," aldus van Dijk. "Nederlanders leven steeds langer, waardoor het nodig is om ook steeds langer productief te zijn. Werken in een raffinaderij van plantaardige vetten in ploegendiensten vraagt om een fysiek goede conditie; het vraagt meer energie dan zittend werk".

Voor en door de medewerkers
Twee jaar geleden is IOI Loders Croklaan gestart met het inrichten van 'Vitaliteit-verbeterteams' bestaande uit medewerkers die aan de slag gingen met het vraagstuk hoe je in fysiek belastende omstandigheden tot een hogere pensioenleeftijd actief kunt blijven. De vernieuwende aanpak hierbij is dat de input van de medewerkers leidend is in de besluitvorming.

De initiatieven die zijn voorgesteld, zijn direct in uitvoering gebracht. Bijvoorbeeld wordt er nu geëxperimenteerd met duo- en triobanen in ploegendiensten.

Een leven lang leren, beweging, voeding en ontspanning.
Medewerkers kunnen zich daarnaast aanmelden voor interne stages, er zijn flexibele kantoorwerktijden ingevoerd en er is een brede agenda aan activiteiten opgesteld die tot doel heeft de gezondheid van de medewerkers op allerlei vlakken te verbeteren. Ook de inhoud van deze agenda wordt door medewerkers zelf opgesteld.

http://europe.ioiloders.com/

http://www.duurzameinzetbaarheid.nl/2212/Fysieke-b...

Geplaatst in:

IOI Loders Croklaan

plaats:
Wormerveer
website:
http://europe.ioiloders.com/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234