Duits persbureau DPA kiest voor ANP Agenda

Centraal agendaplatform voor journalistieke en zakelijke klanten

Duits persbureau DPA kiest voor ANP Agenda

Rijswijk, 2 november 2016 - DPA (Deutsche Presse-Agentur), het grootste onafhankelijke persbureau van Duitsland, zet vanaf 1 december 2016 ANP Agenda in als platform voor een nieuwe internationale nieuwsagenda. DPA is wereldwijd actief en gaat de technologie van de ANP Agenda gebruiken om haar buitenlandse klanten te voorzien. Het ANP kan door de samenwerking deze internationale agenda-feed van het Duitse persbureau toevoegen aan ANP Agenda.

ANP Agenda is in Nederland de meest complete agendadienst voor aanstaande nieuwsfeiten, evenementen, mijlpalen en media- en pr-momenten. De overeenkomst met het Duitse persbureau DPA betekent voor het ANP een verdere uitbouw van de internationale samenwerking. Guido van Nispen, CEO van het ANP: "Voor zowel journalistieke als zakelijke organisaties in Nederland heeft ANP Agenda een centrale positie in de planning van activiteiten. Media en bedrijven die samenwerken met DPA in internationale markten kunnen nu ook gebruik maken van deze geavanceerde en betrouwbare agendatechnologie. Voor ons is het nogmaals een bewijs van de kracht van ANP Agenda. Bovendien kunnen wij door dit internationale partnerschap de agendadienst verder verrijken voor onze klanten."

ANP Agenda is voor journalisten, bedrijven en organisaties al jaren de agenda voor relevante gebeurtenissen op vrijwel elk thema en onderwerp: binnenland, buitenland, politiek, economie, sport, kunst en entertainment, op lokaal, regionaal, landelijk en internationaal niveau. Het belang van de agendadienst voor zowel het ANP als zijn klanten groeit en het ANP blijft dan ook investeren in de verdere ontwikkeling en versterking van ANP Agenda. De recente overname van Zapaday en de overeenkomst met DPA nu zijn daar onderdeel van.

Over het ANP
Iedereen kent het ANP. Het Algemeen Nederlands Persbureau bestaat sinds 1934 en levert jaarlijks honderdduizenden nieuwsberichten, foto's, radiobulletins en video's. Nederlandse media hebben langjarige relaties met het ANP. Daarnaast werkt het ANP nauw samen met de grote internationale nieuwsagentschappen. Een snel groeiend aantal bedrijven, organisaties en overheidsdiensten zet het ANP in voor mediadistributie, mediamonitoring, strategische analyses, contentcreatie en andere services. Check www.anp.nl voor een overzicht van de producten en diensten van het ANP.

Geplaatst in:

Voor meer informatie:
Het ANP
Henny Engberts, telefoon +31 70 4141103 (direct)
Mobiel: +31 622411086
henny.engberts@anp.nl

ANP

plaats:
Rijswijk
website:
http://www.anp.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234