Genghis tentoonstelling: zeldzame objecten voor het eerst te zien

In februari opent het Nationaal Militair Museum (NMM) als eerste in Europa de tentoonstelling 'Genghis'. De tentoonstelling vertelt het verhaal van een van de grootste rijken in de geschiedenis en de impact ervan. 'Genghis' is tot eind augustus 2017 te zien het in het NMM.

Genghis, wereldveroveraar te paard
De tentoonstelling brengt aan de hand van topstukken het leven van Genghis Kahn in beeld vanuit een militair perspectief. Het is de meest uitgebreide presentatie van Genghis en het Euraziatische rijk op internationaal niveau. Het geeft de bezoeker inzicht in de manier waarop het rijk is ontstaan en hoe Genghis dat met zijn krijgsmacht en militaire innovaties heeft bereikt. De tentoonstelling gaat veel verder dan de vaak vertelde verhalen over het leven van Genghis Khan en besteedt ook aandacht aan het verhaal van de Mongolen, waaruit duidelijk wordt dat de geschiedenis van het Mongoolse rijk spannender, rijker en belangrijker is voor de wereld van vandaag dan we ooit konden bedenken.

Bijzondere schatten
Aan de hand van zeer gevarieerde eigentijdse bronnen, digitale media en een aantal van de meest zeldzame voorwerpen uit de musea in Binnen-Mongolië wordt het verhaal van de Mongolen uiteengezet zoals het nooit eerder is verteld. 123 schatten komen uit het Inner Mongolia Museum (Hohot, China) waaronder een gouden zadel, fluitende pijlen en gouden sierraden. Het is voor het eerst dat deze kunstschatten in deze omvang voor publiek buiten China toegankelijk zijn. Genghis neemt de bezoeker mee op een meeslepende reis door steppen, woestijnen en paleizen van het Mongoolse rijk.

De tentoonstelling 'Genghis' is een project van Nomad Exhibitions in samenwerking met het Inner Mongolia Museum en de Universiteit van Edinburgh.

Nationaal Militair Museum
Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Naast zes themadelen waar met moderne museale presentaties het verhaal van de land- en luchtmacht wordt verteld, is er een enorme presentatieruimte waarin veel imposante collectiestukken zoals vliegtuigen, tanks, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen. Kijk voor meer informatie op www.nmm.nl of volg ons via Facebook en Twitter.

Nationaal Militair Museum

plaats:
Soest
website:
http://www.nmm.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234