Nominaties Drone Awards 2016 bekend

De nominaties voor de Drone Awards 2016 zijn bekend. Dit jaar zijn er acht genomineerde drone video's die kans maken op een prestigieuze Drone Award, verdeeld over de twee categorieën Luchtfotografie en Racing. Via DroneAwards.nl kan je tot met 30 november 2016 stemmen op je favoriete drone video van het afgelopen jaar.

Voor het derde opeenvolgende jaar gaat de website DRONES.nl op zoek naar de beste drone video van afgelopen jaar. Acht genomineerde dronepiloten maken dit jaar kans op een Drone Award. Een van de genomineerden in de categorie Luchtfotografie is Radio 538-DJ Coen Swijnenberg, die met zijn drone video van Sri Lanka voor de tweede keer een nominatie heeft weten binnen te slepen. Dino Joghi, nummer 4 op de International Drone Racing Ranking, heeft een nominatie te pakken in de categorie Racing.

Door de groeiende populariteit van FPV (First-Person-View) racen zijn ook dronerace video's dit jaar bij de verkiezing betrokken. Aangezien luchtfotografie en drone racen twee totaal verschillende disciplines zijn, is er besloten de nieuwe categorie 'Racing' in het leven te roepen. Waar bij luchtopnames o.a. strakke vlieglijnen en montage zeer belangrijk zijn, onderscheiden dronerace video's zich door de uitvoering van gave stunts en het vliegen op hoge snelheid. Het is tot en met 30 november 2016 mogelijk om via www.droneawards.nl te stemmen op je favoriete dronevideo's. Begin december worden de winnaars bekend gemaakt.

De Drone Awards worden jaarlijks uitgereikt aan de beste dronevideo's van afgelopen jaar. In 2014 werd de video van Jelte Keur, die de Domtoren in Utrecht prachtig in beeld bracht, bekroond met een Drone Award. Vorig jaar won Rene van Manen de titel 'Dronevideo van het Jaar' toen een brutale aap in Burgers' Zoo zijn drone uit de lucht sloeg. Een compleet overzicht van alle genomineerden voor 2016 is te vinden op de Drone Awards website.

De website DRONES.nl is initiatiefnemer van de Drone Awards. De verkiezing gesteund door verschillende ambassadeurs uit de drone industrie. Met de wedstrijd wil de website Nederlandse drone video's in de schijnwerpers zetten. DRONES.nl is hét online platform op het gebied van drones en voorziet haar bezoekers dagelijks van actueel drone nieuws, reviews en drone video's.

Geplaatst in:

Neem voor meer informatie contact op met:

DRONES.NL
Contactpersoon: Marco de Groot
Telefoon: 073 - 6102 102
E-mail: info@drones.nl
Website: www.drones.nl

DRONES.nl

plaats:
's-Hertogenbosch

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234