Datingfraude drijft alleenstaanden richting dansvloer

DEN BOSCH - Nederlandse dansvloeren stromen weer vol, wellicht omdat alleenstaanden massaal afknappen op het online daten en weer steeds vaker hun weg vinden naar betrouwbare ontmoetingsplekken, zoals dansfeesten.

Vooral alleenstaanden tussen de 40 en 70 jaar worden zo vaak het slachtoffer van datingfraude dat zij de weg naar het traditionele 'dansfeest', hebben gevonden. Hierbij kan gezellig gedanst worden zonder dat direct oplichting loert.

Een teken dat dansen aan populariteit wint, is het grote dansfeest dat onder de naam Meet & Dance op 6 november aanstaande in de Brabanthallen in Den Bosch wordt gehouden. Er zijn inmiddels duizenden kaarten voor dit evenement verkocht. Danslustigen, dus niet louter alleenstaanden, verzamelen hier om elkaar op een veilige manier te ontmoeten voor een dansje en een praatje.

Arnold Verhoeven, organisator van Meet & Dance: ,,We zien een enorme toeloop van mensen die elkaar weer ongedwongen willen ontmoeten. En dat is dus niet op het internet waar je tegenwoordig onder iedere muisklik een oplichter kan verwachten. Maar ook niet op de speciale single-feesten van de datingsites. Daar is de sfeer te hitsig en voelen velen zich niet thuis."

Volgens Verhoeven willen veel mensen, single of niet, ongedwongen de dansvloer op en met elkaar borrelen. ,,Het nieuwe dansen betekent vooral dat je met elkaar een gezellige avond hebt. Als daar dan ook nog een afspraakje op volgt, is dat alleen maar meegenomen. En zeker niet het doel op zich. Overigens zijn er nog steeds kaarten voor ons Meet & Dance te koopt," knipoogt hij. ,,Immers, de Brabanthallen zijn groot."

Datingfraude is een uiterst geraffineerde vorm van fraude die slachtoffers niet alleen financieel ten gronde kan richten, maar ook nog eens emotioneel grote schade toebrengt aan betrokkenen. Vooral de groep alleenstaanden tussen 40 en 70 jaar is een gewillig slachtoffer. Het gaat hier vaak om eenzame mensen die uiterst kwetsbaar zijn omdat ze bijvoorbeeld net een partner hebben verloren. Volgens de Fraude Helpdesk, zijn er alleen al in Nederland zevenhonderd sites die adverteren met niet bestaande dating profielen.

Arnold Verhoeven:
06 525 90 190
info@meetanddance.nl

www.meetanddance.nl

Meet&Dance

plaats:
Den Bosch

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234